Nye Hyundai Kona:

Nyhet: Nå får du over 50 mil rekkevidde til under 400.000

Populære Hyundai Kona har kommet i ny og større utgave, og prisene lover godt.

SLIK SÅ DET UT... da Elbil24 var til stede under avdukingen av helt nye Kona i Berlin. Nå er bilen klar for Norge. Video: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det kjører over 20.000 eksemplarer av Hyundai Kona på norske veier. Modellen er faktisk norgeshistoriens 10. mest populære elbil - og så populær at Hyundai nå har forbedret den kraftig.

Elbil24 har tidligere skrevet flere artikler om hvordan Hyundai har jobbet med å produsere en ny utgave av kompakt-SUV-en. Kort oppsummert er nye Kona vesentlig større, betydelig oppgradert og ikke minst bygd som elbil fra bunnen av.

- Vi viderefører det kundene virkelig har verdsatt ved forrige generasjon, men i en helt ny innpakning og med massevis av ny teknologi og utstyr. I tillegg har nyheten vokst tilnærmet en hel klasse, og den er nå klar for å ta opp kampen også blant familiebilene, sier PR-sjef Øyvind L. Knudsen i Hyundai Motor Norway.

50 mil på billigsalg

Sammenlignet med forrige generasjon Kona har den nye modellen vokst betydelig. Lengden er økt med over 15 centimeter og bilen er nå 4,355 meter lang. Akselavstanden er økt med 6 centimeter og modellen har også blitt 2 centimeter høyere.

At bilen nå er større enn tidligere, vil naturligvis gjøre den interessant for flere potensielle kunder. Så sant prisene er gode. De er nå offisielle, og det første vi legger merke til er dette:

Nå kan du kjøpe en elbil med over 50 mil rekkevidde og betale under 400.000 kroner. Utgaven Long Range Advanced koster 387.900 kroner inkludert levering. Da får du en WLTP-rekkevidde på 514 kilometer. Da snakker vi rekkevidde for pengene.

Dette er forresten den lengste rekkevidden som er tilgjengelig på nye Kona.

De ulike utgavene

Nye Kona har ellers fått et nytt utstyrsnivå som heter Exclusive. Dette er plassert mellom Advanced og Premium.

Den billigste versjonen av nye Kona er Standard Range Advanced. Denne kommer med et mindre batteri og en WLTP-rekkevidde på 377 kilometer. Denne utgaven koster deg 352.900 kroner.

Her har du oversikten over utgaver og pris:

Utgave Rekkevidde i km Pris inkl. levering
Kona Standard Range Advanced377352.900
Kona Long Range Advanced514387.900
Kona Long Range Exclusive514412.900
Kona Long Range Premium514432.900
TILVALG:
Kona Long Range Exclusive m 19"454422.900
Kona Long Range Premium m 19"454442.900
Kona Long Range Premium m 19" og Vision Pack454452.900

Hva med Model Y?

Seks år etter at Hyundai Kona ble lansert som en av de første kompakt-SUV-ene på elbilmarkedet, må den nye Kona-generasjonen belage seg på tøff konkurranse fra en amerikansk konkurrent.

Tesla satte som kjent ned prisene betraktelig på sine modeller tilbake i januar. Blant annet bestselgeren Model Y ble betydelig billigere - så billig at den har knust all konkurranse på registreringsstatistikken hittil i år.

Model Y er registrert i snart 16.000 eksemplarer i Norge på årets første syv måneder. Én av Model Y-utgavene vil trolig bli en tøff konkurrent for nye Kona:

Model Y med bakhjulsdrift er tilgjengelig fra 431.844 kroner inkludert vektavgfit, vrakpant og levering. Modellen er større enn Kona og tilbyr klart større plass innvendig og i bagasjerommet. Der bagasjerommet på nye Kona rommer 466 liter, oppgir Tesla 854 liter på Model Y. Her har Tesla riktignok målt helt opp til taket og ikke til nakkestøtten, men bagasjerommet på Model Y er uansett klart større.

Nye Kona kan du imidlertid få nesten 50.000 kroner billigere - samtidig som du får lengre rekkevidde. Model Y med bakhjulsdrift kommer med en WLTP-rekkevidde på 455 kilometer.

Knudsen i Hyundai er hvert fall klar på at Kona er et veldig godt alternativ:

- Vi er veldig glade for å endelig kunne starte salget av helt nye Kona. Her får norske kunder en komplett pakke til konkurransedyktig pris, uansett utgave, sier Knudsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.