Geely Geometry C

Nytt bilmerke: Snart ruller denne på norske veier

Norge først ut i Europa for elbilen fra Geely Auto.

KOMPAKT EL-SUV: Den norske importøren lover svært konkurransedyktige priser. Foto: Geely Auto
KOMPAKT EL-SUV: Den norske importøren lover svært konkurransedyktige priser. Foto: Geely Auto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Geely Auto Group er kanskje et ukjent navn for de fleste, men dette er faktisk selskapet som står bak både Volvo, Polestar og Lotus, Smart (sammen med Mercedes-Benz), i tillegg til flere andre bilmerker som foreløpig kun er tilgjengelige i andre markeder.

Det kinesiske selskapet solgte faktisk 2,4 millioner biler i 2020, og med sine 80.000 ansatte, er dette definitivt en betydelig aktør på bilmarkedet.

Skal satse stort i Europa

Geely produserer også biler under egen merkevare, og Geely Auto har store ambisjoner om å bli et bilmerke mange europeere vil få et forhold til i årene som kommer.

Fortsetter etter bildekarusellen

Den første bilen som kommer til Europa, er elbilen Geely Geometry C, og den kommer faktisk aller først til Norge. Ifølge den norske importøren Gill Gruppen, vil de første bilene komme til landet allerede i år.

Nå skriver Bilnytt at de to første eksemplarene allerede er på norsk jord, og importøren jobber nå med å få på plass de siste detaljene om et norsk forhandlernett.

Kompakt og konkurransedyktig

Geometry C er en suv/crossover i den populære kompaktklassen, og skal komme med to batteripakker. Med den største pakken på 70 kWh er rekkevidden 460 km (WLTP), og med den minste på 53 kWh er rekkevidden 350 km. Maks ytelse er oppgitt til 201 hestekrefter.

Bilen måler 443 cm i lengden, er 183 cm bred og 156 cm høy. Akselavstanden er 270 centimeter.

Kommer mer

Priser og lanseringstidspunkt er foreløpig ikke offentliggjort, men Gill Gruppen har tidligere uttalt at bilen vil få en meget konkurransedyktig pris til tross for et svært omfattende utstyrsnivå.

Videre har de uttalt at Geely Auto i løpet av kort tid vil introdusere flere nye modeller til det norske markedet.

Gill Gruppen importerer allerede blant annet Subaru, MG og SsangYong til Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.