RSA lanserer JAC i Norge

Nytt bilmerke til Norge - her er den første modellen

...og den får en veldig interessant pris.

Den første JAC-modellen som kommer til Norge er helelektriske JAC e-JS4 - en familie-SUV med god rekkevidde og spennende pris. Foto: JAC Norge /RSA
Den første JAC-modellen som kommer til Norge er helelektriske JAC e-JS4 - en familie-SUV med god rekkevidde og spennende pris. Foto: JAC Norge /RSA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Den norske importøren RSA bekrefter i en pressemelding at de nå har signert en distribusjonsavtale som gjør at de får selge bilmerket JAC i Norge.

JAC er en av de største kinesiske bilprodusentene, og produserer både personbiler og kommersielle kjøretøy.

Bilprodusenten er Volkswagens partner for elektriske biler i Kina. JAC sine elbiler produseres på samme samlebånd som Volkswagen, og selges under forskjellige merkevarer på det kinesiske markedet.

JAC har også signert en strategisk samarbeidsavtale med NIO, og produserer i dag alle NIO-biler på sine høyteknologiske fabrikker.

Familie-SUV til under 400.000 kroner

Den første JAC-modellen som kommer til Norge er helelektriske JAC e-JS4. Elbilen er en mellomstor og høyreist familie-SUV med en WLTP-rekkevidde på inntil 433 kilometer.

Batteripakken er på 65,7 kW og 3-faslading og varmepumpe er standard. Modellen kommer med fem seter og har et bagasjerom som rommer 450 liter. Egenvekten oppgis å være 1690 kilo og bilen er 441 centimeter lang, 180 centimeter bred og 166 centimeter høy.

Utstyrslisten består blant annet av elektrisk panorama soltak, 360 graders kamera og Apple CarPlay/Android Auto. Forsetene er i vegansk skinn og oppvarmede, mens infotainmentskjermen i midten er på 10,25 tommer.

Fortsetter etter videoen

Her er det vi tipper blir den europeiske versjonen av bZ3X. Video: Fred Magne Skillebæk Vis mer

Vel så interessant er prisen på JAC e-JS4: SUV-en blir tilgjengelig for 359.900 kroner eks. avgift. Det er rundt 20.000 kroner mindre enn BYD Atto3 og 40.000 kroner mindre enn Kia Niro EV, som blir to store konkurrenter.

Merkesjef Lars Havre i JAC Norge er stolt av prisen:

- Dette er en meget konkurransedyktig pris i markedet, og man har heller ikke holdt noe tilbake på kvalitetsutførelse og spesifikasjoner. Her får man mye rekkevidde og plass for pengene, sier Havre.

Ifølge Havre vil de første kundebilene leveres ut til nordmenn i perioden januar til mars 2023.

Fremtidige modeller

JAC er en av Kinas største eksportselskaper og er til stede i mer enn 130 land. JAC var dessuten en pionér innen produksjon av elektriske biler allerede på 1990-tallet. Nå står Norden og Europa for tur, i et strategisk samarbeid med RSA.

- RSA har vært i dialog med JAC i mer enn fem år for å etablere et komplett import- og forhandlernettverk for bilsalg, ettermarked og delesalg i flere nord-europeiske land. Vi er glade for å endelig kunne annonsere starten på et spennende samarbeid. Fabrikken er nå klar, og vi har store ambisjoner for JAC og deres modeller. Vi sikre på at dette er starten på noe stort, sier administrerende direktør Frank Dunvold i RSA.

JAC har under ulike merkenavn en rekke elektriske modeller i hjemmemarkedet som dekker de fleste segmenter.

De første planlagte modellene i tillegg til e-JS4 for JAC i Europa er småbilen e-JS1 og familiebilen e-J7 Pro.

- JAC er svært viktig i vår internasjonale satsning. Vi mener JAC vil passe perfekt inn i vår produktportefølje, som allerede består av elektriske vare- og personbiler. I tillegg åpner det opp muligheter i nye land med vår nysatsing i de tre landene i Baltikum, sier Dunvold.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.