Xpeng G3 Smart SUV:

Nytt elbilmerke kommer til Norge i år

Importøren mener elbilen blir klasseledende her til lands.

Foto: Zero Emission Mobility/ Xpeng.
Foto: Zero Emission Mobility/ Xpeng. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få gunstige fordeler ved å melde deg inn i Elbil24 PRO!

(Elbil24): SUV-en Xpeng G3 blir å se på norske veier i løpet av 2020. Det opplyser Zero Emission Mobility (ZEM) i en pressemelding.

- G3 er en av verdens mest høyteknologiske biler, som oppgraderer seg selv. Versjonen vi tar til Norge er en praktisk og rommelig SUV tilpasset norske forhold, sier daglig leder Espen Strømme i ZEM.

Xpeng Motors ble startet i Guangzhou i 2014 og skryter av å være en av verdens mest avanserte produsenter av elektriske biler.

20.000 salg

I Kina har G3-modellen - en kompakt SUV bygget på en fremtidsrettet plattform - solgt mer enn 20.000 biler.

Disse har gått mer enn 100 millioner kilometer.

Bilen har oppnådd høyeste score for en elbil av C-NCAP med fem stjerner av fem mulige.

I tillegg scoret den «excellent» i sikkerhetstesten C-IASI, som står for (China Insurance Automotive Safety Index).

- Blir klasseledende

Norske bilkjøpere vil tilbys en videreutviklet versjon av Super Long Range-modellen, som vil få benevnelsen G3 520i. G3 vil tilbys i to utstyrsversjoner; Smart og Premium. Begge versjonene vil ha en omfattende utstyrsliste og svært høy innvendig standard.

- Xpeng G3 blir en klasseledende bil som også skal ha en attraktiv og konkurransedyktig pris, og vi er sikre på at den vil bli et vanlig syn på norske veier, sier Strømme.

Den respektable rekkevidden kan bli populær blant norske bilister.

- En netto batterikapasitet på 66,5 kWt gir en rekkevidde på rundt 450-460 kilometer etter den nye strenge WLTP-standarden, sier Strømme.

(Les videre under bildet)

Xpeng G3 vil få en rekkevidde på 450-460 km. Foto: Zero Emission Mobility/ Xpeng.
Xpeng G3 vil få en rekkevidde på 450-460 km. Foto: Zero Emission Mobility/ Xpeng. Vis mer

Nettsalg

Elbilnykommeren kan skilte med førerassistenten, som de kaller Xpilot. Bilen er utstyrt med 20 sensorer, derav 12 ultrasoniske radarer, 3 millimeter bølge-radarer og fem HD-kameraer som kontinuerlig overvåker bilens omgivelser og assisterer føreren.

Xpilot er også klargjort for autonom kjøring. G3 har også et eget operativsystem, Xmart OS, som tillater nettbasert oppdatering og oppgradering av bilens funksjoner.

- Utvendig har bilen en prisvinnende og sportslig design. Innvendig er G3 utstyrt med panorama cockpit med LCD instrumentpanel og 15,6 tommers berøringsskjerm. Med en drivlinje som yter 194 hk og 300 Nm har G3 både kraftoverskudd og sportslige kjøreegenskaper, sier Strømme.

Salget av Xpeng G3 vil i hovedsak være nettbasert, og vil åpnes innen kort tid. Da vil også de endelige prisene for de to modellvariantene annonseres.

Kamp om kundene

Xpeng G3 må regne med tøff konkurranse i Norge. En rekke aktører har splitter nye SUV-er klare for elbilmarkedet. Elbil24 prøvekjørte nylig Toyota-konsernets første elbil - Lexus UX300e - og ga den terningkast 5 i test.

I tillegg er det knyttet stor spenning til VW ID. 4 og Tesla Model Y, mens Nissan Arya får oppmerksomhet for blant annet sitt flotte design.

I tillegg vil Skoda Enyaq og Ford Mustang Mach-E garantert gi kamp om kundene.

Alle som bestiller Xpeng G3 innen 15. juni er garantert å motta bilene i 2020, opplyser ZEM.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.