Audi e-tron fornyes

- Og navnet blir Audi Q8 e-tron

Duket for nytt navn på den oppgraderte utgaven av Norges mest solgte bil i 2020.

BLIR NY: Audi e-tron får snart ny front og andre kosmetiske endringer, men de største endringene kommer mest sannsynlig på batteri- og ladesiden. Foto: Fred Magne Skillebæk
BLIR NY: Audi e-tron får snart ny front og andre kosmetiske endringer, men de største endringene kommer mest sannsynlig på batteri- og ladesiden. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert

(Elbil24): Audi e-tron skapte overskrifter over hele verden i januar 2021. For første gang i historien hadde premium-merket klart å produsere en bil som ble årets mest solgte bil i et land. Og landet, det var naturlig nok Norge.

Banet vei - snart blir den «ny»

Audi e-tron var selskapets første helelektriske bil, og førsteutgaven har rullet på norske veier siden 2019. I fjor fikk den selskap av sportsbilen Audi e-tron GT og den mer kompakte suv-en Q4 e-tron, som også har solgt meget bra her i Norge. Senere kommer også Q6 e-tron, og de neste årene er det ventet nye modeller som perler på en snor.

Mot slutten av året forventes det dessuten at den originale e-tron får noen betydelige oppgraderinger, blant annet bedre rekkevidde og raskere hurtiglading, samt noen mindre endringer på utsiden.

Fortsetter etter videoen

Slik gikk det da Audi e-tron «møtte veggen» i europeiske NCAP. Vis mer

Mener navnet er spikret

Og så er det ventet at bilen får nytt navn, som blir i tråd med resten av Q-familien (suv-er). Flere tyske medier, deriblant Automobilwoche, skriver nå at navnet etter all sannsynlighet blir Q8.

Foreløpig vil ikke Audi bekrefte noe rundt en eventuell navneendring, men nettstedet Drivingelectric skal ha fått bekreftet at både elektronikk og batteri vil få betydelige oppdateringer.

- E-tron er definitivt en spesiell bil for Audi, fordi den var pioneren innen elektrisk mobilitet for oss. Så det er viktig å holde bilen oppdatert, og derfor utvikler vi en stor oppgradering når det gjelder rekkevidde og ladetid, uttalte Audis Oliver Hoffman til nettstedet, som spekulerer i at et nytt batteri vil få mer enn 100 kWh kapasitet - og at rekkevidden dermed vil tåle sammenligning mot BMW iX - som er en åpenbar konkurrent.

Ny front

Flere spionbilder av bilen antyder at karosseriet får noen ansiktsløftninger, blant annet nye frontlys og grill som matcher Q4 e-tron.

Nye e-tron vil uansett fortsatt bli bygget på VW-gruppens MLB-plattform, som deles med forbrenningsmotormodellene Q7 og Q8.

Fra 2026 er det ventet at Audi vil bygge elbilene også i denne klassen på en ny og dedikert elbilplattform, skriver Drivingelectric.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.