Mustang Mach-E hengervekt

Øker hengervekten på Mustang Mach-E

Ford oppjusterer maks hengervekt på elbil-suksessen Mustang Mach-E. Den beste nyheten er at det gjelder både nye og eksisterende biler.

OPPGRADERER: Både nye og eksisterende Ford Mustang Mach-E får betydelig økt maks hengervekt. Foto: Ford
OPPGRADERER: Både nye og eksisterende Ford Mustang Mach-E får betydelig økt maks hengervekt. Foto: Ford Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Ford Mustang Mach-E har tatt det norske elbil-publikumet med storm, og Norge ble det første landet i verden der en Mustang har toppet registreringslistene - faktisk flere måneder gjennom 2021.

Skuffende lav hengervekt

Bilen er en stor og kraftig SUV, og nettopp derfor ble nok mange forbauset over at den kun var godkjent for å trekke henger med vekt på inntil 750 kilo.

Det er en god del lavere enn mange av de andre «folke-SUV-ene» er godkjent for, og har derfor stadig blitt trukket fram som et ankepunkt mot Mustang Mach-E.

Har fått godkjenning

En ting er hva den er godkjent for å trekke, en helt annen ting er hva den er i stand til å trekke. Nå viser det seg nemlig at Ford har fått godkjenning fra Statens vegvesen til å oppjustere hengervekten fra 750 til 1000 kilo. Og det gjelder ikke bare for nye biler, men også for eksisterende biler i markedet.

I en epost som Ford Motor Norge har begynt å sende ut til Mustang Mach-E-eiere, kommer det fram at dette er et ønske de har jobbet hardt med å imøtekomme, og at «det snart blir mulig å øke hengervekten til 1000 kilo»

Endringen vil gjelde for følgende varianter av modellen:

  • First Edition
  • Long Range AWD (ikke GT)
  • Long Range RWD

Det kommer også fram i e-posten at det ikke kreves noen fysiske endringer på hengerfestet eller bilen, men at den må vises hos Statens vegvesen for å få en formell godkjenning.

Fortsetter etter videoen

Kjører du med adapter i hengerkontakten er det et par ting du må passe på. Video: Elbil24 Vis mer

Når skjer det?

I eposten sier ikke Ford Motor Norge noe mer konkret om tidspunkt eller hvordan prosessen skal skje i praksis, men lover å komme tilbake med mer informasjon «i løpet av noen uker»

OPPDATERT 2.5: Elbil24 har fått bekreftet fra Ford at biler som produseres fra 5. mai 2022 vil automatisk være godkjent for 1000 kg tilhengervekt, mens biler produsert tidligere vil kunne oppdateres gjennom et besøk hos Statens Vegvesen. Disse berørte kundene vil bli direkte informert fra Ford Motor Norge om prosess, skriver Ford i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.