Tesla Model Y

Onsdag kommer testen

Teslas nye SUV er som skapt for det norske markedet.

FØRSTE TEST: Elbil24 var blant de aller første mediene i Norge som fikk stifte bekjentskap med Tesla Model Y. Video: Elbil24 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Før helga rullet hundrevis av Tesla Model Y ut fra det gigantiske lasteskipet Glovis Supreme, ved Filipstadkaia i Oslo. Elbil24 var blant de første mediene som fikk stifte bekjentskap med det som muligens er den mest forhåndsomtalte bilnyheten dette året.

På vei ut til kundene

Etter det Elbil24 erfarer, står tusenvis av nordmenn på liste for å sikre seg et eksemplar, og utlevering til de første kundene har allerede startet. Ifølge Elbilstatistikk.no er det så langt registrert 105 eksemplarer i august, men vi forventer at dette tallet kommer til å være langt høyere i løpet av uka.

- Det skulle ikke forundre meg om Model Y er bilen som blir registrert i flest eksemplarer her til lands i august, til tross for at den bare har en uke på seg, sier Elbil24s redaksjonssjef Fred Magne Skillebæk.

Så langt denne måneden leder Volkswagen ID.4, med 538 eksemplarer. Til sammenligning har Tesla på det meste registrert og levert ut 500 eksemplarer av Model 3 - på én dag.

HUMOR: Til tross for teksten, her er den - Tesla Model Y. Foto: Bjørn Eirik Loftås
HUMOR: Til tross for teksten, her er den - Tesla Model Y. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Høyreist og romslig

Vi fikk kjøre bilen en hel dag, og har rukket å danne oss mange inntrykk av nykommeren. Hvis du ikke kjenner til Model Y, er det snakk om en SUV bygget på Model 3-plattformen, som er langt mer høyreist og romsligere enn modellen som har vært bestselger i Norge ved en rekke anledninger de siste årene.

Totalt ruller det nå over 30.000 Model 3 på norske veier, kun Volkswagen e-Golf og Nissan Leaf er elbiler som har solgt i flere eksemplarer.

Testen av Tesla Model Y blir publisert onsdag 25. august. Følg med!

Vi bryr oss om ditt personvern

elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer