Tilbakekaller:

Opel tilbakekaller Ampera-e

Totalt 9.555 Opel Ampera-e tilbakekalles. Av disse ruller 3.766 biler i Norge.

2017-2019 modeller: Opel tilbakekaller 3.766 biler i Norge av modellen Ampera-e. Foto: Fred Magne Skillebæk
2017-2019 modeller: Opel tilbakekaller 3.766 biler i Norge av modellen Ampera-e. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Opel tilbakekaller nå 9.555 biler av modellen Ampera-e. De berørte bilene er registrert fra 2017 til 2020.

I Norge befinner det seg 3.766 Opel Ampera-e som nå tilbakekalles.

Tilbakekallingen kommer som en følge av at det har oppstått brann i batteriet i et lite antall biler av typen Chevrolet Bolt i USA, som er søstermodellen til Opel Ampera-e, og er utstyrt med samme type batteri. Det er LG Chem i Korea som har produsert cellene i de berørte batteriene.

Flere steg

Den norske importøren har allerede hatt en tilbakekallingskampanje der bilene har fått installert en midlertidig programvare, som reduserer tilgjengelig batterikapasitet til rundt 90 prosent. Dette har medført en redusert rekkevidde. Nå tilbakekaller de altså bilene tilbake for en endelig løsning i form av en ny oppgradert programvare.

Tilbakekallingen er å anse som en sikkerhetsoppdatering, og er derfor obligatorisk, men gratis for kundene.

Dersom man likevel velger å ikke gjennomføre oppdateringen vil man også overta ansvaret for eventuelle senskader selv. Besøket hos Opel-doktoren er ventet å ta halvannen time, der Opel først kjører en ny diagnose på batteriene for å detektere eventuelle feil. Dersom det er indikasjoner på feil, vil batteribytte kunne være en løsning. De av bilene som blir erklært friske etter diagnosen, vil så få den nye og oppgraderte programvaren installert, og deretter ha full tilgjengelig batterikapasitet igjen.

I den nye programvaren ligger det også et nytt diagnoseverktøy som vil varsle i tide, dersom det i ettertid indikeres feil.

Den nye programvaren vil sette bilen tilbake til samme tilstand som før, og ikke medføre noen ulemper som redusert batterikapasitet, rekkevidde eller ladehastighet.

Den opprinnelige kapasiteten settes med dette tilbake til 100 prosent igjen.

Informasjonssjef for Opel i Norge, Stein Pettersen, forteller at de går i gang med 2019-modellene allerede kommende uke, før de fortsetter med 2018 og 2017-modellene i slutten av mai.

Opel Ampera-e: Bilen kom i 2017, og fristet med lang rekkevidde. Foto: Fred Magne Skillebæk
Opel Ampera-e: Bilen kom i 2017, og fristet med lang rekkevidde. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer

Hva med Bolt?

Chevrolet Bolt er en del av kampanjen, og i USA er nær 70.000 biler berørt. Det ruller også et antall egenimporterte Chevrolet Bolt i Norge.

Disse skal i utgangspunktet gjennom den samme oppdateringen, men dette ligger utenfor Opels ansvar og eie.

Eierne av disse bør derfor kontakte den svenske GM-distributøren KW Parts i Sverige, og bli veiledet derfra til hvor og hvordan de skal gå frem. Hvorvidt KW Parts vil få dette gjennomført av norske Opel-forhandlere, eller om eierne må til Sverige for å få dette gjort, har ikke Elbil24 kjennskap til.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.