Tesla tilbakekaller

Oppdaget panser-svakhet på 220.000 Tesla-er

Nå blir bilene tilbakekalt. Årsaken skal være frykt for at panseret kan åpne seg under fart.

MODEL S OG MODEL 3: Tesla tilbakekaller over 220.000 biler i Europa. Foto: Bjørn Eirik Loftås
MODEL S OG MODEL 3: Tesla tilbakekaller over 220.000 biler i Europa. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Bli medlem av Elbil24 PRO i dag, og få tilgang til alle de viktigste sakene og en rekke gode medlemstilbud!

(Elbil24): For knappe to uker siden kom nyheten om at Tesla tilbakekaller 23.000 eksemplarer av Model Y, etter at det var blitt oppdaget en feil på styringen.

Nå kommer nyheten om en langt mer omfattende tilbakekalling; denne gangen gjelder det over 220.000 Tesla Model S og Model 3 som har blitt solgt i Europa. For Model S skal det dreie seg om biler produsert i tidsrommet 2014-21 og for Model 3 i tidsrommet 2017-2021 (Model 3 kom først i salg i 2019 i Norge).

Ifølge Motor er det oppdaget en svakhet ved låsemekanismen til panseret, som gjør at amerikanske trafikkmyndigheter frykter at panseret i verste fall kan åpne seg i fart.

Før jul ble 120.000 tilbakekalt i USA på grunn av samme forhold.

Saken fortsetter etter videoen

Ruster Tesla Model 3 mer enn andre biler? Se hva vi fant da vi plukket bilen fra hverandre. Vis mer

Ifølge tilbakekallingsdokumentet kan en av de to låsene som holder panseret lukket, være plassert for langt bak. Dersom den første skulle svikte, er det usikkert om den andre ville klare å holde panseret på plass på grunn av det høye lufttrykket.

Det skal ikke være rapportert om hendelser der dette har skjedd i Norge. Tesla Norge har foreløpig ikke bekreftet om tilbakekallingen omfatter biler solgt i Norge, men normal prosedyre i tilbakekalling-saker er at berørte kunder vil bli kontaktet direkte.

Tesla har også en egen side der man kan legge inn bilens VIN-nummer for å sjekke om den blir berørt av tilbakekallingene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.