Kia EV6:

Oppdaterer EV6: Gavepakke til nordmenn

Biler solgt i 2022 får smart ny funksjon slik at ladehastigheten omtrent dobles i kulda – en gavepakke til nordmenn.

GÅR RASKERE: Med Kias nye oppdatering til EV6 kan lading i kulda gå opptil dobbelt så raskt.
GÅR RASKERE: Med Kias nye oppdatering til EV6 kan lading i kulda gå opptil dobbelt så raskt. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Kia EV6 er blant bilene som lader raskest, med støtte for 800 V spenning og effekt på over 200 kW. Under optimale forhold kan bilen lades 10-80 prosent på bare 18 minutter.

På vinteren, når forholdene ikke er fullt så optimale, kan den samme 10-80-øvelsen gjerne ta dobbelt så lang tid - noe du kan lese mer om i vår vintertest:

Oppdatering starter forvarming

Nå tilbyr Kia en oppdatering til alle som har kjøpt en EV6. Oppdateringen går faktisk på bilens navigasjonssystem, for når man plotter inn en ladestasjon som mål i navigasjonssystemet, starter bilen forvarming av batteriet, eller såkalt batterikondisjonering, slik at det er klart for lynlading når man ankommer ladestasjonen.

Forutsetningen er at batteriet er mindre enn 21 grader varmt og at man har minst 24 prosent gjenstående batterikapasitet. Oppvarmingen deaktiveres så snart batteriet har nådd optimal temperatur.

Ifølge Kia vil denne funksjonen redusere ladetiden med opptil 50 prosent i kalde temperaturer.

ELGTEST: Kia EV6 og Ioniq5 fikk kjørt seg på en flystripe i Danmark. Video: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Krever Kia-besøk

På 2023-modellen av Kia EV6 har produsenten utstyrt bilene med denne funksjonen direkte. Det samme gjelder Kia EV6 GT og Kia Niro EV.

Løsningen vil også komme nordmenn til gode, men PR-sjef Christian Lagaard hos den norske importøren forteller at de foreløpig ikke vet når og hvordan løsningen skal rulles ut, men han forespeiler at det vil være klart i løpet av året.

Også Hyundai Ioniq 5, som er bygd på samme plattform som Kia EV6, får denne forbedringen - samt flere andre nyheter. Det kan du lese mer om i denne saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.