CarPlay

Oppdateres med nye funksjoner

Når iOS 17 kommer til høsten, vil også CarPlay få et par nye funksjoner.

SNIKTITT: Senere i år har Apple planer om å lansere en utvidet utgave av CarPlay. Det er ikke den vi omtaler i denne saken. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Mange setter pris på muligheten for å bruke CarPlay eller Android Auto når de kjører bil.

Da tar mobiltelefonen over skjermen i bilen, slik at du har alt fra Spotify-spillelister og meldinger til lade- og parkeringsapper tilgjengelig direkte på infotainment-skjermen.

Tidligere denne uka åpnet Apples årlige utviklerkonferanse der de blant annet viste frem de neste utgavene av iOS, iPadOS og MacOS. Der lanserte de for øvrig også et par AR/VR-briller til nesten 50.000 kroner.

CarPlay er en del av iOS, og når oppdateringen sendes ut til alle kompatible iPhone-modeller til høsten vil også de som bruker CarPlay få et par nye funksjoner.

Foto: Apple
Foto: Apple Vis mer

Den første er muligheten for å starte SharePlay direkte fra infotainment-skjermen. Det gjør at alle i bilen kan være med på å styre musikken og krever da at sjåføren abonnerer på Apple Music, men det er ikke påkrevd for de andre i bilen.

Videre skal Apple Maps-appen oppdateres slik at man kan se sanntidsinformasjon om hvor mange ledige ladestolper det er på ladestasjonene.

Apple sa imidlertid ingenting om den neste store CarPlay-oppdateringen, som tar sikte på å ta over alle skjermene i bilen. Den kan du lese mer om her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.