Lade MG på Tesla-stasjoner:

Oppdateringen mange har ventet på

Mange MG-eiere har hatt problemer med å lade hos Tesla. En oppdatering gjør at flere nå kan få det til.

Med en ny oppdatering kan eiere av MG Marvel R (bildet) og andre MG-modeller lade på Teslas ladestasjoner. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Med en ny oppdatering kan eiere av MG Marvel R (bildet) og andre MG-modeller lade på Teslas ladestasjoner. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): De siste gangene vi har sjekket prisene på hurtiglading langs veien, er det Teslas superladere som har kommet best ut av det, med den laveste prisen per kilowattime.

Omtrent 70 prosent av deres ladepunkter kan brukes av biler uten Tesla-logo på.

Retter trøbbel for MG-eiere

Enkelte biler har imidlertid hatt problemer med å få ladet på Teslas stasjoner, og særlig for bilmerket MGs del har det vært store utfordringer, der bare MG4 har hatt mulighet.

Det var Elbilforeningen som nylig meldte om en gladmelding fra importøren Norwegian Mobility Group:

Både Marvel R, MG5 og long range-utgaven av ZS EV kan nå oppdateres slik at eierne kan lade også på Tesla-stasjoner.

Gjelder ikke alle

Det er riktignok snakk om en oppdatering som må gjøres hos en autorisert forhandler, og ikke en man kan laste ned og installere via nettet.

Dårlig nytt er det også for de som eier første generasjon av ZS EV, som ikke kan oppdateres til å kunne motta energi fra Teslas ladestasjoner.

Ifølge Elbilstatistikk.no er det registrert nesten 13.000 biler fra MG i Norge, der brorparten (snaue 8500) er av den første modellen som kom, nettopp ZS EV. Rundt 2000 av disse er registrert i 2022-23.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.