Volkswagen ID.4 og ID.5

Oppgraderer bestselgeren

Nå får ID.4 og ID.5 bedre rekkevidde, mer kraft og høyere ladeeffekt på ladestasjonen.

PALLPLASS: VW ID.4 er den nest mest solgte bilen i Norge i 2023. Nå bli den oppgradert. Foto: Fred Magne Skillebæk
PALLPLASS: VW ID.4 er den nest mest solgte bilen i Norge i 2023. Nå bli den oppgradert. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det er riktignok Tesla Model Y som det er solgt desidert mest av her til lands i 2023, men på en god andreplass finner vi Volkswagen ID.4, som nå finnes i over 26.000 eksemplarer på norske veier.

Nå melder importør Harald A. Møller at både ID.4 og ID.5 får flere oppgraderinger, men «ingen større prisøkning».

- Disse to modellene blir nå enda viktigere for oss når vi utelukkende skal selge fullelektriske biler fra nyttår, sier Kine M. Hansen, som er produktsjef for ID.4 og ID.5 i Norge, i en pressemelding.

Opptil 55 mil

De to modellene får et helt nytt operativsystem og mer effektiv drivlinje. Det gir blant annet en boost i rekkevidden, som nå blir inntil 542 og 552 km etter WLTP-standarden, altså et par mil ekstra. Det gjelder Pro-modellene av ID.4/ID.5.

De firehjulsdrevne GTX-utgavene får dessuten mer kraft å rutte med. Der de eksisterende modellene har 299 hk effekt, får de nye utgavene 340 hk, og maksimal ladeeffekt på GTX-utgavene økes fra 135 til 175 kW, med mulighet for forvarming.

Den økte motorkraften på GTX-modellene gjør at 0–100-sprinten nå gjøres unna på 5,6 sekunder, versus 6,3 sekunder på de eksisterende modellene. Fortsatt stopper nåla på 180 km/t.

For Pro-utgavene er effekten økt med 82 hestekrefter (204 ➡ 286) og dreiemomentet fra 310 til 545 Nm. Det er en forskjell som bør merkes godt.

Store programvare-forbedringer

ID.4 og ID.5 får også ny programvare i bilene, med et nytt og forbedret infotainmentsystem som skal være mer intuitivt. Dette betjenes på en 12,8 tommers skjerm, og Volkswagen har også videreutviklet head-up displayet med utvidet virkelighet (ekstrautstyr).

ID.4 med større skjerm på 12,8 tommer. Foto: Volkswagen
ID.4 med større skjerm på 12,8 tommer. Foto: Volkswagen Vis mer

Andre småting er at touchpanelet for volum og klimaanlegg har blitt opplyst, etter ønske fra kundene.

Det blir også mulig å bestille ID.4/ID.5 med et solid lydanlegg fra Harman Kardon med 10 høyttalere, og den nye stemmeassistenten Ida skal by på bedre bistand under kjøring.

De nye modellene vil også selges til kampanjepris i forbindelse med VWs 75-årsjubileum i Norge, og produksjonsstart er rett rundt hjørnet, der de første kundebilene forventes levert innen utgangen av året.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.