Mercedes-Benz EQA og EQB

Oppgraderer to modeller

Mulighet for hengerfeste og opptil 56 mil rekkevidde.

FACELIFT: På nyåret kommer EQA og EQB i nye utgaver. Foto: Mercedes-Benz
FACELIFT: På nyåret kommer EQA og EQB i nye utgaver. Foto: Mercedes-Benz Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Mercedes-Benz kommer nå med en facelift av sine to rimeligste modeller, EQA og EQB. Begge bilene får nå nye funksjoner, økt rekkevidde og nytt utseende.

Starter vi med minstemann, EQA, vil den nye 250+-utgaven få opptil 560 km rekkevidde i henhold til WLTP-standarden, med et batteri på 70,5 kWh. Det er rundt 10 mil lenger enn firehjulstrekkutgavene 300 og 350 4Matic. Mercedes trekker blant annet frem forbedret aerodynamikk og lavere rullemotstand på hjulene som medvirkende til den økte rekkevidden. Dagens EQA 250 har 496 km rekkevidde.

En nyhet på EQB er at 5-setersutgaven (finnes også i 7-seter) nå utstyres med tilhengerfeste . Avhengig av om bilen har drift på to eller fire hjul, er maks hengervekt henholdsvis 750 og 1700 kg. EQB 250+ (tohjulsdrift) får en rekkevidde på inntil 536 km avhengig av utstyrsnivå.

Fremtidige kjøpere av Mercedes-Benz EQB kan utstyre bilen med hengerfeste. Foto: Mercedes-Benz
Fremtidige kjøpere av Mercedes-Benz EQB kan utstyre bilen med hengerfeste. Foto: Mercedes-Benz Vis mer

Oppdatert på flere ting

Begge bilene blir visuelt mer like sine «storesøsken» (EQC/E/S), blant annet med sort paneloverflate med stjernemønster i grillen. Et lysbånd forbinder kjørelysene til frontlyktene, og bilene har fått ny støtfanger for å understreke den brede fronten.

Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz Vis mer

På innsiden får EQA og EQB nytt ratt med berøringskontroller, og oppgradert MBUX (infotainmentsystemet) med forbedret stemmestyring. Her er blant annet også presentasjonen av ladefunksjoner forbedret, og lydanlegget fra Burmester (ekstrautstyr) byr både på Dolby Atmos og flere «lyduniverser», som da bruker høyttalerne i bilen til å simulere motorlyd.

Apropos lading vil de nye modellene støtte Plug and charge, der man ved å sette opp løsningen én gang kan rulle inn på kompatible ladestasjoner, plugge i bilen og lade i vei – uten bruk av hverken kort eller ladebrikker. Andre nyheter er blant annet nytt ryggekamera og oppgraderte kjøreassistentfunksjoner (ekstrautstyr).

Video: Mercedes-Benz Vis mer

Ikke priset ennå

Facelift-utgavene av EQA og EQB skal være klare til levering første kvartal i 2024, der priser og forhåndsbestilling blir tilgjengelig mot slutten av året.

Per august ruller det 5000 EQA på norske veier og snaue 2000 EQB. Fortsatt er EQC Mercedes' mest populære modell her til lands, med snaue 12.000 registrerte biler, ifølge Elbilstatistikk.no.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.