Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler
(Elbil24): Opel melder nå at de frisker opp Mokka-e på noen vesentlige punkter, og døper bilen om til Mocca Electric. Merket er som kjent en del av Stellantis-gruppen, som i tillegg har merker som Peugeot, Citroën, DS, Fiat og Jeep, bare for å nevne de viktigste.
Elbil24 kjørte nylig den sprell nye Jeep Avenger, en bil som kommer til Norge til våren, og er en såkalt b-segment SUV. Denne vil ha en elmotor på 156 hestekrefter, og får energien fra et batteri på 54 kWh.

Vi har kjørt en fullelektrisk Jeep - snart kommer den til Norge
Nå melder Opel at de, ikke uventet, kommer med samme drivlinje i nevnte Opel Mokka Electric. Til nå er bilen levert med en 136 hesters motor, og et batteri på 50 kWh. At de nå kommer med et batteri som kan lagre åtte prosent mer energi vil naturlig nok også gjøre at den skal kunne trille lenger enn tidligere.
Og jo, da. Bilen øker nå rekkevidden fra 338 kilometer til 406 kilometer, melder den norske Opel-importøren, noe som er langt mer enn 8 prosent. Noe av forklaringen ligger i den sterkere og mer effektive motoren, som altså øker effekten fra 136 hk til 156 hk.
Mer krefter pleier ofte å bety høyere forbruk, men ikke hvis den brukes riktig. En motor som trenger å jobbe mindre er da også billigere i drift, men Opel må ha gjort mer enn bare å effektivisere gjennom denne motoren.
Tidligere kjenner vi til at Opel kjørte både «belte og bukseseler» av sikkerhet for å verne batteriet. Etter hvert er mer av batteriet blitt gjort tilgjengelig for bruk, og her ser vi altså resultatet.
I tillegg skal forbruket være redusert til 1,52 kWh per mil, mot tidligere 1,56 kWh/mil, etter WLTP-standarden.

Nye Mokka Electric vil også få de tre kjøreprogrammene vi kjenner igjen fra forgjengeren, der programmene faktisk struper tilgang på krefter, avhengig av hvilket program du velger. Først i programmet Sport får du tilgang på alt bilen har å gi.
Elbil24 har foreløpig ikke fått testet faktisk rekkevidde eller ladefart på bilen, men Opel forteller at den skal kunne lades opp til 80 prosent – antagelig fra 10 eller 20 % - på 30 minutter. Her kommer vi med mer fakta etter hvert. Når det gjelder ladeeffekt forteller Opel at nye Mokka Electric fortsatt vil ha 100 kW som øvre grense, men også dette skal testes ved første anledning.
Fortsetter etter videoen
De øvrige spesifikasjonene, som størrelse, bakkeklaring og annet, er som før. Også innvendig er bilen den samme, der Opel har det de kaller Pure Panel. I praksis er det to digitale skjermer, hvor kjøreinformasjon vises i skjermen foran rattet, og infotainment og navigasjon vises i midtkonsollen. Nå skal det i tillegg sies at man i stor grad kan konfigurere dette selv, alt etter hva man følger for.
Når det gjelder konkurrenter, så finner vi de fleste av dem hengende i Opels eget slektstre. Vi kan nevne biler som Peugeot e-2008, nevnte Jeep Avenger og til dels DS 3. Etter hvert kommer det også flere b-SUV modeller man kan peke på, men først på litt sikt.

El-SUV til 300.000 får terningkast 5
Foreløpig har ikke Opel kommunisert verken pris eller ankomsttid, men vi regner med den dukker opp i andre kvartal 2023, og vi blir ikke veldig forundret om prisen vil ligge på omtrent det samme som i dag. Vi setter 330.000 kroner som et tips, så får vi om litt se hvor feil vi tar.
Med såpass stort sprik i først og fremst rekkevidde kan man også undres om Opel ikke burde beholdt begge bilene i porteføljen, og latt kundene velge hvor lang rekkevidde de trenger. Ville du foretrukket 338 kilometer, eller 406 kilometer? Svaret er naturligvis enkelt. Det kommer an på prisen, noe vi kommer tilbake til.
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.