Stor etterspørsel:

Ordrestopp for VW e-Up

Utfordringer med produksjonskapasiteten gjør at VW har innført produksjonsstopp på elbilen e-Up.

STOPP: Etter 25. januar blir det midlertidig ordrestopp av VW e-Up. Foto: VW
STOPP: Etter 25. januar blir det midlertidig ordrestopp av VW e-Up. Foto: VW Vis mer
Publisert

(Elbil24):

Den norske importøren av Volkswagen meldte rett før nyttår at de i løpet av 2019 skal selge 12.000 fullelektriske biler her til lands. Det betyr i all hovedsak modellene e-Golf og e-Up.

Nå har derimot VW i Tyskland meldt at de innfører midlertidig ordrestopp fra og med 25. januar.

-Det stemmer at fabrikken nå har varslet oss om at det vil bli en midlertidig stopp for nye ordre på VW e-up! Dette skyldes stor etterspørsel etter e-up! fra flere markeder, forteller Anita Svanes, kommunikasjonssjef for Volkswagen hos Møller Mobility, til Elbil24.

Samlet produksjon av e-Golf og e-Up er et sted rundt 1.000 biler i uken. Dette antallet må anses som beskjedent, noe etterspørselen nå også indikerer. Spesielt i en tid der VW kanskje er den produsenten som er i ferd med å rigge mest for en batterielektrisk fremtid.

-For vår del har vi mye biler i bestilling, og bestilte biler produseres som planlagt. Allerede nå har vi flere biler i bestilling enn det vi fikk levert i hele 2018, fortsetter Svanes.

Etter det hun kjenner til er det selve produksjonskapasiteten som er årsaken, ikke tilgang på batterier, noe som er utfordringen for andre.

Hyundai er blant dem som offentlig har uttalt at de har utfordring med å få fatt i nok battericeller, selv om den norske importøren melder at det ikke påvirker deres leveranser. Samtidig er heller ikke de i stand til å levere noe i nærheten av ordrereservene på lang tid ennå.

Utover året skal også Skoda lansere en elektrisk versjon med Up som utgangspunkt, men med annet batteri og motor enn det som sitter i e-Up.

Hvor lenge det blir ordrestopp av e-Up er ikke kjent, men det er heller ikke lenge før VW skal åpne ordrelistene for deres nye elbil, VW I.D.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.