Lading i Oslo

Oslo kommune snur: Skrur ned ladeprisene

I dagens bystyremøte ble det besluttet å redusere prisene på gatelading i Oslo. Det skjer etter massivt press fra flere hold.

DYRT: De siste dagene har det vært svært dyrt å gatelade i hovedstaden. Nå skrur kommunen ned prisene igjen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
DYRT: De siste dagene har det vært svært dyrt å gatelade i hovedstaden. Nå skrur kommunen ned prisene igjen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det kom som et sjokk på mange elbileiere i hovedstaden, da kommunen nylig vedtok å øke prisene på gatelading betydelig.

Skyldte på strømprisene

Etter økningen har det mange steder kostet 49 kroner timen å lade på dagtid, der det tidligere har kostet 18 kroner timen. Da med en ladeeffekt på 3,6 kW. For mange betyr det en kostnad pr mil som er langt høyere enn for typiske bensin- og dieselbiler.

Økningen kom som et resultat av siste tiders kraftige økning i strømprisene, var den offisielle forklaringen fra kommunen.

Svært mange i hovedstaden er avhengig av å lade på kommunale plasser eller på hurtigladere, og sjokkøkningen har de siste dagene skapt høy temperatur i mange miljøer.

Elbil24 har også blitt kontaktet av flere privatpersoner som har vurdert å selge elbilene og heller kjøpe en fossilbil, som følge av prisøkningen.

Snur

Ifølge Norsk Elbilforening, har bystyret i dag besluttet å avlyse sjokkøkningen «så raskt som mulig». Dette skjer etter et massivt press fra flere hold, deriblant Elbilforeningen, som oppsiktsvekkende nok har gått så langt som å anbefale osloborgere å velge noe annet enn elbil etter økningen.

De nye takstene er ikke ferdig utarbeidet, men ifølge foreningens kalkulasjoner, vil prisene for takstgruppe 3052 og 3054 reduseres fra 49 kroner timen til 27 kroner på dagtid, og fra 35 kroner timen til 19 kroner på nattestid. De gamle prisene var henholdsvis 18 og 13 kroner timen.

Vi kommer tilbake med flere detaljer når vi vet mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.