Bilskilt etter EE

Over halvveis til nye bokstaver

EE er den gjeldende bokstavkombinasjonen, men i disse dager rundes EE 70000. Hva blir den neste?

EE: Fremdeles er det drøye 40 000 ledige EE-skilter før vi tar hull på den neste serien. Foto: Bjørn Eirik Loftås
EE: Fremdeles er det drøye 40 000 ledige EE-skilter før vi tar hull på den neste serien. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det ruller stadig flere elbiler på veiene, selv om takten har avtatt noe kontra i fjor. Det skyldes nok i hovedsak at de fleste bilprodusenter nå opererer med ekstra lange leveringstider, etter en periode blant annet med komponentmangel og transportutfordringer.

- Elbilandelen ville ha vært enda høyere om bilfabrikkene kunne produsere som før. For vi vet at mange tusen har tegnet kontrakt på ny elbil for en stund siden og at de fortsatt venter på bilene. Om produksjonsmulighetene bedrer seg, blir det svært spennende å følge utviklingen ut året, sier Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

I september ble det registrert 11 384 nye personbiler med nullutslipp i Norge, og det er en nedgang på 18,4 prosent sammenlignet med september 2021, viser tall fra OFV.

Over halvveis med EE

Nye biler som registreres i dag får i utgangspunktet bokstavserien EE. I disse dager runder vi EE 70000 på de nyeste bilene, selv om det riktignok finnes huller nedover i nummerrekka.

Ifølge elbilstatistikk.no er det nemlig rundt 43 000 ledige numre i EE-serien.

Med 90 000 tilgjengelige numre til hver bokstavkombinasjon (10000–99999) betyr det uansett at EE-serien er over halvveis.

EF neste

Selv om EF-serien tidligere var registrert på Oslo, er det EF som vil bli neste bokstavserie for elbiler. Det får vi bekreftet fra Statens Vegvesen.

EF blir da den åttende bokstavkombinasjonen forbeholdt elbiler – etter EL, EK, EV, EB, EC, ED og EE.

Men når kan vi vente oss at den første EF-bilen ruller ut på veien?

– Vi kan egentlig ikke anslå når første EF-skilt går ut i trafikk, fordi bilforhandlerne sitter på egne lagre med skilt og bestiller opp etter behov. Derfor vil det sannsynligvis komme EF-biler ut på vegen før samtlige EE-skilt er brukt opp hos alle forhandlerne, sier pressevakten hos Statens Vegvesen til Elbil24.

Avhengig av om leveransene av nye elbiler tar seg opp de siste ukene før jul, kan det altså være at vi rekker å ta hull på EF-serien før året er omme.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.