Overraskende stor opptur for Ford

Bilprodusenten leverte et overraskende overskudd i andre kvartal, mye takket være de nye elbilene fra selskapet.

FÅR MYE AV ÆREN: Etterspørselen etter elektriske Mustang Mach-E har vært stor og har bidratt sterkt til det store overskuddet, ifølge Ford. Foto: Bjørn Eirik Loftås
FÅR MYE AV ÆREN: Etterspørselen etter elektriske Mustang Mach-E har vært stor og har bidratt sterkt til det store overskuddet, ifølge Ford. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Bilbransjen opplever store utfordringer knyttet til mangel på halvledere og mikrobrikker, men det forhindrer ikke at flere av dem opplever svært gode tider rent økonomisk.

Tidligere i uka kunne vi melde om at Tesla fikk et rekordoverskudd i siste kvartal, Volkswagen har økt leveransene av elbiler med over 160 prosent på ett år, og nå er turen kommet til Ford.

Nær dobling fra i fjor

En sterk etterspørsel etter biler drev overskuddet hos Ford opp til 1,1 milliarder dollar, tilsvarende 9,7 milliarder kroner, de siste tre månedene.

Det er nær en dobling fra samme periode i fjor, opplyser Ford i kvartalsrapporten.

Overskuddet er drevet av økte priser på grunn av mangel på bildeler, ifølge selskapet. Samtidig steg omsetningen med 38 prosent til 26,8 milliarder dollar.

Bilprodusenten advarte tidligere i år om at det kom til å bli hardt rammet av mangelen såkalte halvledere. Med utgangspunkt i Fords prognose i april, ventet analytikere dermed at den amerikanske bilprodusenten skulle tape i andre kvartal.

Elbilene hovedårsaken

Selskapet peker på sterk etterspørsel etter elbilen Mustang Mach-E og F-150 Lightning, den første elektriske versjonen av Fords populære pickup, som årsak til det gode resultatet.

I Norge er Mustang Mach-E den femte mest registrerte bilen i år, og er så langt den elbilen som er registrert i flest eksemplarer i juli, ifølge Elbilstatistikk.no.

Aksjen til Ford steg med 3,9 prosent i etterhandelen onsdag.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.