Toyota bZ4X med kritisk feil:

På vent i Norge: I USA tilbyr Toyota å kjøpe tilbake elbilen

Toyota lokker kundene med penger, gratis drivstoff og gratis lading.

- Alle kunder som har bestilt bZ4X har fått skriftlig beskjed om at leveringen dessverre blir forsinket, sier informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge til Elbil24. Foto: Toyota
- Alle kunder som har bestilt bZ4X har fått skriftlig beskjed om at leveringen dessverre blir forsinket, sier informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge til Elbil24. Foto: Toyota Vis mer
Publisert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): I slutten av juni skrev elbil24 om at Toyota har støtt på store problemer med sin splitter nye og norgesaktuelle elbil bZ4X.

Feilen innebærer en fare for at hjul kan falle av grunnet problemer med hjulboltene, og tilbake i juni opplyste Toyota at de ikke har en løsning på plass.

Det samme er status i dag, opplyser informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge.

- Vi venter fremdeles på avklaring fra Toyota når det gjelder denne løsningen, sier Olsen til Elbil24.

Tilbyr gratis drivstoff og penger

Registreringsstatistikken for elbiler viser at det finnes 47 bZ4X-modeller registrert i Norge. Olsen forteller at disse bilene er interne biler og demo-biler og at ingen kunder har fått sine biler utlevert.

Nettstedet Electrek skriver at det totalt er produsert 2700 eksemplarer av bZ4X. Sånn sett oppdaget Toyota hjul-feilen på et tidlig tidspunkt. Det betyr imidlertid ikke at ventende kunder blir utålmodige.

I USA tilbyr nå Toyota å kjøpe tilbake bilen fra kunder som er skuffet over forsinkelsen. Nevnte Electrek har fått tilgang på et brev som Toyota har sendt ut til amerikanske kunder. Her kommer det frem at kundene anbefales å la bilene stå inntil feilen er rettet.

Videre tilbyr Toyota følgende goder til kunder som smører seg med tålmodighet og beholder bilen:

  • Kostnadsfri lånebil og lagring av bZ4x-bilen
  • Refusjon av alle drivstoffutgifter til lånebilen
  • 5000 dollar i engangssum til leasing eller nedbetaling av lån. Pengene overføres til konto hvis bilen er fullt nedbetalt.
  • Utvidet garanti som dekker perioden fra feilen ble varslet til feilen er rettet
  • Gratis lading ut 2024 hos ladeoperatøren EVgo.

Norske kunder vil få beskjed

Som nevnt er det ikke utlevert noen bZ4X-modeller til norske kunder, men mange har bestilt bilen og venter nå i spenning.

- Alle kunder som har bestilt bZ4X har fått skriftlig beskjed om at leveringen dessverre blir forsinket, sier Olsen til Elbil24.

- Hva kan du si om tidsperspektivet?

- Det er umulig å si noe om det per nå, svarer Olsen.

Toyota er ikke alene om å rammes av hjulbolt-feilen. Også søstermodellen Subaru Solterra - som er bygd på samme plattform som bZ4X - er tilbakekalt.

Heller ikke Subaru Solterra er utlevert til norske kunder. Til Tek.no - som også har omtalt saken - sier daglig leder Torbjørn Lie i Subaru Norge at de venter på beskjed fra fabrikk.

- Sikkerheten kommer først og kunder er informert og blir oppdatert underveis, sier Lie til Tek.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.