Børs:

Panasonic har dumpet Tesla

Solgte rubb og stubb av aksjer i bilprodusenten.

SOLGT: Panasonic har nå solgt sine 1,4 millioner akskjer i Tesla. Foto: REUTERS/Yuya Shino
SOLGT: Panasonic har nå solgt sine 1,4 millioner akskjer i Tesla. Foto: REUTERS/Yuya Shino Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Panasonic og Tesla har i en årrekke vært som hånd i hanske, og det er Panasonic som i stor grad har levert det meste av batterier til elbilprodusenten. I 2010 kjøpte Panasonic 1,4 millioner aksjer i Tesla, til en verdi på rundt 30 millioner dollar.

En talsmann for Panasonic melder nå at de har solgt hele potten for rundt 3,61 milliarder dollar, tilsvarende 30,5 milliarder norske kroner, melder Automotive News.

Den samme talsmannen forteller at salget ikke vil påvirke samarbeidet med Tesla, men at det var mer taktiske årsaker som ligger til grunn.

Mindre avhengighet

Det er likevel kjent at det i den senere tid har vært til dels åpen ordkrig mellom de to selskapene, og det japanske selskapet har etter hvert ønsket å redusere sin avhengighet til den amerikanske bilprodusenten.

Panasonic har i det siste også inngått avtaler med andre bilprodusenter, deriblant Toyota. Tesla har på sin side gjort avtaler med både LG Chem og CATL.

En japansk analytiker forteller også at Teslas handling med kryptovaluta det siste året kan ha vært med på å trekke selskapets verdier opp til et høyere nivå enn hva som ville være mer naturlig, og at det derfor kan være et riktig tidspunkt å selge på.

Bitcoin, og salg av credits til andre bilprodusenter, var med på å trekke tallene for siste kvartal over til positivt resultat.

Den samme analytikeren, Hideki Yasuda fra Ace Research Institute, legger samtidig til at Tesla i langt mindre grad nå trenger den finansielle støtten de har hatt fra Panasonic, etter hvert som de har vokst seg mer selvstendige.

Panasonic har uttalt at de skal putte midlene i ny utvikling for ytterligere vekst, så gjenstår det å se innen hvilket felt.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.