Polestar 2 får flere forbedringer

Ny programvare rulles ut nå.

YOUTUBE: Snart kan du boltre deg i verdens største videoarkiv mens Polestar-en din står til lading. Foto: Polestar
YOUTUBE: Snart kan du boltre deg i verdens største videoarkiv mens Polestar-en din står til lading. Foto: Polestar Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Noe av det som er fint med å eie mange nyere elbiler, er at de kan oppdateres med ny funksjonalitet og forbedringer - helt uten inngripen fra verken eier eller verkstedspersonell.

Slikt omtales ofte som OTA-oppdateringer (Over The Air), og er naturligvis knyttet til bilens programvare og elektronisk styrte funksjoner.

Denne gangen er det Polestar som melder om at de er klare for å rulle ut ny programvare til Polestar 2, og den mest iøynefallende nyheten i versjon 2.9 er at den kommer med en YouTube-app.

Som kjent er infotaiment-delen i Polestar 2 Google-basert, så da er det kanskje på tide at også YouTube kommer på plass.

ELEKTRISK ROADSTER: De 500 første eksemplarene ble revet raskt bort, til tross for at dette ikke akkurat er noen budsjettbil ... Video: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

En annen større nyhet er knyttet til Apple CarPlay, som nå blir enda tettere integrert i bilen. Kobler du til iPhonen din, kan du for eksempel vise kart, telefon- og medieinformasjon i skjermen foran rattet. Betjening av samtaler kan nå også gjøres via knappene på rattet.

Av andre forbedringer trekker Polestar spesielt fram at rekkeviddeestimatet - «gjettometeret» - har blitt mer nøyaktig enn tidligere, blant annet takket være at det nå tas det nå hensyn til faktorer som veiforhold, bruk av klimaanlegg og kjørestil.

Versjon 2.9 vil være ferdig installert på alle nye Polestar 2, og vil bli rullet ut trådløst til eksisterende biler i tiden framover, skriver selskapet i en pressemelding.

Få også med deg denne:

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.