Elbillansering:

Polestar 5 på veien for første gang

Polestar har flere modeller i kø for lansering. Nå viser de "femmeren" for første gang.

Polestar 5 på veien for første gang
Publisert
Sist oppdatert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): I disse dager avholdes den store elbilmessen på Norges Varemesse i Lillestrøm, og Polestar er til stede med to utgaver av sin Polestar 2.

Denne er allerede godt kjent blant nordmenn, men snart kommer Polestar med en oppgradert utgave, som bare skal selges i et begrenset antall på 270 eksemplarer – Polestar 2 BST, en bil vi naturligvis allerede har testet.

Men nyhetene står i kø hos Polestar, noe de også må, dersom selskapet skal nå sine ambisjoner om vekst.

Travelt

For bare en uke siden kunne vi melde at Polestar 3 – en velvoksen SUV – skal lanseres i oktober, og nå viser Polestar oss også bilder av en rullende Polestar 5.

Denne skal vises for offentligheten under Goodwood Festival of Speed, der flere og flere bilprodusenter har begynt å ta med seg tilkomne modeller for beskuelse av potensielt nye kunder.

Det blir med andre ord travelt for Polestar i tiden som kommer.

POLESTAR 5: Dette er det eneste bildet av Polestar 5 som er lekket ut.
POLESTAR 5: Dette er det eneste bildet av Polestar 5 som er lekket ut. Vis mer

Tidligere Precept

Polestar 5 blir en lang GT-bil, en Gran Tourer som i form og konkurranse blir lett å sammenligne med Tesla Model S.

Precept er nok også ventet å oppnå større suksess i USA enn den nødvendigvis vil ha i Europa. Dette basert på typiske forskjeller i markedene, der vi heller vil ha mellomstore SUV, som Tesla Model Y og VW ID.4 og deres like, fremfor store sedaner.

Det betyr likevel ikke at Polestar 5 nødvendigvis blir et sjeldent syn på norske veier. Både Precept og det ene bildet Polestar har vist av den ferdige «Femmeren» viser en linjelekker sak som garantert kommer til å friste, helt forståelig.

Kommer i 2024

Dessverre er det ingen endringer i Polestars tidsplaner, for Polestar 5 er fortsatt en bil som er planlagt ut på markedet i 2024.

Det er da også like greit å få et troverdig tidspunkt å forholde seg til fra start, fremfor å bli servert den ene skuffelsen etter den andre underveis.

Se vår sniktitt av Polestar Precept:

Selger på utseendet

En av de viktige suksessfaktorene for den eksisterende Polestar 2 er den tiltalende eksteriørdesignen. Thomas Ingenlath, Polestar-sjef og bildesigner, vet hvordan vi skandinaver vil ha det, og spiller i så måte på de rette strengene.

Da er det også enda godt at dette er en design som også er godt akseptert i andre markeder. Fungerer det i Skandinavia, vil det fungere overalt.

Bilen Polestar planlegger å vise under Goodwood Festival of Speed er delvis kamuflert, både med falske panelplater og med kamuflerende dekor.

Dette til tross for at det allerede er vist bilde av den ferdige bilen – i det minste ett. Dersom du vil følge med på hvordan reisen fra en konseptbil til det endelige produktet egentlig utarter seg, så har Polestar selv publisert dette i en serie videoer som er publisert på Youtube av selskapet selv.

Foreløpig er det ikke kommet frem noen endelige tekniske spesifikasjoner på bilen av betydning.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.