Polestar får etterlengtet nyhet

Nå trenger du ikke lenger noen fysisk bilnøkkel.

BLUETOOTH: Ved hjelp av en kryptert Bluetooth-forbindelse, kan nå mobilen din erstatte nøkkelen på Polestar 2. Illustrasjon: Polestar
BLUETOOTH: Ved hjelp av en kryptert Bluetooth-forbindelse, kan nå mobilen din erstatte nøkkelen på Polestar 2. Illustrasjon: Polestar Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): De siste årene har vi vært vitne til at mobilen løser mer og mer av oppgavene du tidligere trengte mange enheter til, alt fra kamera og musikkspiller - til betalingsmiddel og sist også nøkkel. Tesla, BMW og Honda er blant bilprodusentene som har laget apper som lar deg låse opp og starte bilen, kun ved hjelp av mobiltelefonen din.

Sikrere enn vanlig nøkkel

Nå følger også Polestar etter. I en ny OTA (Over The Air)-oppdatering er nemlig støtte for digital nøkkel en av hovednyhetene. Den gjør at mobiltelefonen kan gjøres om til en bilnøkkel, som ifølge bilfabrikanten skal være enda sikrere å bruke enn en vanlig trådløs nøkkelbrikke.

Funksjonen krever at du også har siste versjon av Polestar-appen, som nettopp er blitt lagt ut på Google Play Store og Apple App Store, skriver selskapet i en pressemelding. Utrullingen av OTA-oppdateringen begynte imidlertid trinnvis fra 19. april på eksisterende biler.

- Uvurderlig

Ifølge Thomas Ingenlath, CEO i Polestar, er dette en av de funksjonene flest har etterspurt.

- Sømløsheten ved å ikke måtte bære med seg en fysisk nøkkel er uvurderlig. Vi lever i en tid hvor telefonene våre tar seg av det meste av våre hverdagslige behov, og det å kunne bruke telefonen som nøkkel er en selvfølgelighet i tiden vi lever i. Det er en enhet du alltid har med deg, sier Ingenlath.

Mobilnøkkelen kommuniserer med bilen via et kryptert Bluetooth-forbindelse med kjøretøyet, og skal altså være svært sikker. Når du står i en armlengdes avstand fra bilen, vil den låses opp. For å starte bilen må mobiltelefonen ligge i kjøretøyet.

- Vi har fokusert på nøyaktighet og enkel bruk. Det er virkelig like enkelt og integrert som en tradisjonell nøkkelbrikke, uten at man behøver å tappe telefonen mot en sensor eller åpne en app for å aktivere, sier Ingenlath.

Flere nyheter

Funksjonen har foreløpig beta-status, noe som betyr at ytterligere endringer og forbedringer kan komme før den er helt ferdig. Med de siste OTA-oppdateringen inkluderer nå Polestar-appen bilfunksjonalitet (beta), batteristatus, fjernstyring av klima og fjernlåsing av kjøretøy. Flere funksjoner vil komme over tid, lover selskapet.

Polestar 2 er for øyeblikket den syvende mest registrerte elbilen i Norge i 2021, med 1723 eksemplarer, ifølge elbilstatistikk.no. Totalt er det registrert 4543 Polestar 2 i Norge. Bilen ble blant annet kåret til Årets bil i Dagbladet i 2020, både av juryen og leserne.

Les vår siste test av bilen her:

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.