Polestar 2

Polestar nekter for brann - politiet beklager

- Politiet har ikke dekning for å si at det sto flammer ut av panseret.

Polestar 2 har fått blandet mottakelse i Norge. Flere biler er tilbakekalt grunnet feil, men noen brann under lading vil ikke Polestar ha på sin CV. Illustrasjonsbilde: Steinar André Danielsen.
Polestar 2 har fått blandet mottakelse i Norge. Flere biler er tilbakekalt grunnet feil, men noen brann under lading vil ikke Polestar ha på sin CV. Illustrasjonsbilde: Steinar André Danielsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg inn i Elbil24 PRO?

(Elbil24): Lørdag kveld kom meldingene om at en Polestar 2 begynte å brenne under lading utenfor et bolighus i Oslo.

En nabo hadde varslet bileieren om brannen, og bileieren koblet fra strømmen og kontaktet nødetatene.

- Det sto flammer ut av panseret, og man kunne se røykutviklingen i området, sa operasjonsleder André Kråkenes i Oslo politidistrikt til NTB.

Avviser brann

Polestar sendte umiddelbart et team fra Sverige i retning Oslo.

- Et team av spesialister ble sendt for å undersøke bilen og hendelsen, sier Joakim Lien i Polestar Norge til Elbil24.

Undersøkelsen gjør at bilprodusenten nå avviser at det var snakk om en brann. Og Oslo-politiet legger seg flate.

- Informasjonen er nå ettergått nærmere, og politiet har ikke dekning for å si at det sto flammer ut av panseret. Det var heller ikke tegn på at bilen var utsatt for høye temperaturer. Saken er ikke ferdig etterforsket, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Fordampet kjøleveske

Også Polestar vil fortsette sin interne etterforskning. Den svensk-kinesiske bilprodusenten er imidlertid klar på hva det var som skjedde med den aktuelle bilen i Oslo.

- Tidlig i vår undersøkelse ble det avdekket at det har forekommet en lekkasje av kjølevæske, som i kontakt med varmeapparatet forårsaket det som opplevdes som røyk, sier Lien.

De utelukker dermed at feilen var knyttet til hovedbatteriet. I en pressemelding skriver Polestar at teamet deres undersøker både årsaken til kjølevæskelekkasjen og hva som førte til fordampingen.

- Vi tar dette meget seriøst, og jobber videre med å avdekke forløpet til hendelsen i detalj, sier Lien.

Uheldig

NTB og en rekke av landets største aviser skrev om den angivelige Polestar-brannen i helgen.

At Oslo-politiet nå går ut og beklager uttalelsen om flammer fra panseret, tas godt imot av Polestar.

- Vi er imponert over den korte tiden det tok for nødetatene å rykke ut og verdsetter at de tar slike hendelser seriøst. Det er uheldig at hendelsen ble lagt frem slik den først gjorde, og vi setter pris på rettelsen politiet gjorde i etterkant, sier Lien.

Sa som naboen

Tor Gulbrandsen er operasjonsleder i Oslo politidistrikt. Han var ikke til stede under utrykningen lørdag kveld, men forklarer hvordan politiet jobber når en slik hendelse inntreffer.

- Der og da er kommunikasjonen en øyeblikksbeskrivelse av informasjonen vi sitter på. Det er en viss feilmargin forbundet med dette, men vi prøver alltid å uttale oss om det som er sikkert, og vente med det som er usikkert, sier Gulbrandsen til Elbil24.

Naboens vitneobservasjon ble ukritisk gjort til sannhet av politiet. Den trenger ikke nødvendigvis å være usann, men så langt er det ingenting som nyder på flammer og varmeutvikling.

- Derfor vi har valgt å gå ut og presisere dette. Det er nødvendig noen ganger, sier Gulbrandsen.

Trøblete start

Polestar 2 er helt ny på norske veier og det har de siste ukene blitt rapportert om flere problemer for nye kunder.

Elbilprodusenten bestemte seg nylig for å tilbakekalle over 800 biler i Norge etter at flere biler stanset under kjøring.

Presseoppslagene om brann under lading er langt fra heldig for Polestar og deres forsøk på å signere nye kunder. Politiets rettelse er derfor kjærkommen for Polestar, men spørsmålet er om den negative oppmerksomheten skader selskapets renommé.

- Feilinformasjon er selvfølgelig alltid uheldig, men feilen er nå rettet opp i og vårt fokus er først og fremst å sørge for at kunden er godt ivaretatt, sier Lien.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.