VW e-Golf utsatt for innbrudd

Politiet advarer eiere av dette bilmerket

- Mye tyder på at vi ser en ny bølge av tyveriraid, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If.

Mubashir Alvi fra Fjellhamar opplevde innbrudd i begge sine VW e-Golf. Tyvene har tatt seg inn i bilen ved å knuse vinduet på passasjersiden og deretter forsynt seg av deler til 35.000-40.000 kroner. Teslaen på gårdsplassen fikk stå i ro. Foto: Privat
Mubashir Alvi fra Fjellhamar opplevde innbrudd i begge sine VW e-Golf. Tyvene har tatt seg inn i bilen ved å knuse vinduet på passasjersiden og deretter forsynt seg av deler til 35.000-40.000 kroner. Teslaen på gårdsplassen fikk stå i ro. Foto: Privat Vis mer
Publisert

(Elbil24): Familiefaren Mubashir Alvi fra Fjellhamar opplevde i forrige uke innbrudd i to av familiens tre elbiler. Merkelig nok lot de den ene få stå i fred.

- Vi har tre elbiler stående på parkeringsplassen rett utenfor huset. To Volkswagen e-Golf og en Tesla, men det var bare e-Golfene som ble utsatt for innbrudd, sier Alvi til Elbil24.

Begge bilene er blitt loppet for viktig elektronisk utstyr.

Alvi har vært i kontakt med en takstmann som estimerer at utstyret som ble stjålet fra bilene, har en verdi på 35.000-40.000 kroner. Forsikringsselskapet dekker tapet, men Alvi må ut med en egenandel på 4000 kroner per bil.

- 8000 kroner... Det er jo kjedelig. Det er en veldig unødvendig kost, sukker Alvi.

- Rett utenfor soveromet

At tyvene gikk for å bryte seg inn i de to e-Golfene, men lot Teslaen være, kan tyde på at de visste eksakt hva de var ute etter.

At tyvene heller ikke ble oppdaget, vitner dessuten om at de er drevne, mener Alvi. På begge e-Golfene hans ble ruten på passasjersiden knust.

- Bilene står rett utenfor soveromsvinduet og inngangsdøra, men vi har ikke hørt noe som helst. Ikke datteren vår heller, som sier hun var våken til klokka tre den natten. Jeg tror vi hadde hørt tyvene om de knuste rutene med en hammer, men her har de nok brukt profesjonelt utstyr, sier Alvi.

Det var lokalavisen Mitt Lørenskog som først omtalte innbruddene i Alvis elbiler. Romerikes Blad skriver at også en kvinne som er bosatt på Fjellhamar fikk bilen brutt opp og GPS-enheten frastjålet.

- Vi bor i et fredelig nabolag, så det har gått stille for seg, forklarte hun.

- Mye tyder på en bølge av innbrudd

- I løpet av det siste døgnet har vi mottatt meldinger om tyveri av navigasjonsutstyr og elektronikk fra biler. Det er Volkswagen e-Golf som har vært utsatt for tyverier, opplyste operasjonsleder Trond Lorentzen i Øst politidistrikt torsdag ettermiddag ifølge Romerikes Blad.

Ifølge politiet har fremgangsmåten vært lik på alle innbruddene de har blitt varslet om. Tyvene skaffer seg adgang til bilen ved å knuse én av rutene. Deretter tar de blant annet med seg GPS- og DAB-utstyr.

Alvi synes det er lite hyggelig å tenke på at de har hatt tyver rett utenfor huset. Familien har nå investert i kameraovervåkning og håper oppslagene i media kan forebygge nye innbrudd.

Kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If vil ikke utelukke at en ny bølge av tyveriraid skyller innover Norge.

- Det er tidlig å slå fast med sikkerhet at vi nå ser en ny bølge, men mye tyder på det. Under pandemien var det økt kontroll ved grensene og tidvis helt stengte grenser. Det gjorde det mye vanskeligere for kriminelle bander fra Øst-Europa å etablere seg i Norge. Nå er det igjen lettere å komme seg inn i landet, sier Clementz til Elbil24.

Fortsetter etter videoen

Rett som det er får bilglassverkstedene inn frontruter som har blitt knust som følge av dette. Video: Elbil24 Vis mer

- Tenk deg om

Innbruddene i e-Golfene på Østlandet er trolig bestillingstyveri, ifølge Clementz.

- Bandene er ute etter spesifikke bildeler til høy verdi. Tidligere har vi sett tyver være ute etter ratt, speil, GPS, kollisjonsputer eller dyre felger.

I fjor høst slo tyver til mot Toyota Prius og Toyota Hiace på jakt etter katalysatorer. Nå er det åpenbart styringsenheter i VW e-Golf som er attraktive. If forsikring oppfordrer e-Golf-eiere om å være bevisste på at bilene deres kan være utsatt.

- Tenk over hvor du parkerer bilen. Ikke sett bilen på et industriområde over natten. Jeg vil oppfordre til høy oppmerksomhet: Er det noen som spaner i nabolaget eller oppfører seg merkelig? Har du lagt merke til personer som forbereder et mulig raid? Ta kontakt med politiet ved observasjoner og skriv ned signalement som bilmerke og registreringsnummer. Det vil hjelpe politiet preventivt, avslutter Clementz.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.