Politiet advarer: Økning i tyveri av disse

Her ser du hvordan du kan sikre deg!

BLIR BORTE: Politiet advarer nå om at det stjeles ladekabler fra elbiler som er ferdig ladet. Foto: Shutterstock / NTB
BLIR BORTE: Politiet advarer nå om at det stjeles ladekabler fra elbiler som er ferdig ladet. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Lite er så surt som å komme tilbake til bilen og se at ladekabelen er borte.

Men nå advarer Politiet nettopp mot dette.

– Tyver stjeler ladekabler fra biler som er ferdig ladet for tiden. Husk å låse laderen til bilen eller ta den med inn om den ikke er i bruk, er Politiets nettpatruljes oppfordring på Facebook.

Og en ny ladekabel kan jo fort koste et par-tre tusen kroner.

Hvordan låse kabelen?

Mange biler og ladebokser har innebygd mulighet for å låse kabelen, både under lading og når ladingen er ferdig.

Vi lar være å lage en fullstendig oversikt over alle biler her, men i instruksjonsboka som følger med bilen din finner du sikkert informasjon om hvordan du kan gjøre det slik at kabelen låses fast i bilen, eventuelt ved å utforske innstillingene på infotainment-skjermen. Ja, enkelte biler tilbyr låsing av ladekabelen med en fysisk knapp.

Da må du typisk låse opp bilen for å frigjøre denne låsen når du skal ha ut kabelen – eller holde nøkkelknappen inne noen sekunder.

Eksempel: Easee

Hjemmeladeren din kan også ha mulighet for å låse kabelen fast i boksen. På Easee-laderen, som nok er blant de aller mest populære her til lands, kan du gjøre dette i appen:

Politiet advarer: Økning i tyveri av disse

Her kan du trykke på «kabel» og deretter huke av for permanent låsing om du vil at kabelen alltid skal være låst fast i ladeboksen. Som du ser lader vi bilen på bildet, og da er kabelen låst fast i boksen til den løsnes fra bilen, men ved permanent låsing vil den også være låst når det ikke er noe bil som lades.

Også i Zaptec-appen, for deg som har Zaptec-ladestasjon, finnes tilvarende mulighet i innstillingsmenyen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.