Porsche Macan:

Porsche bekrefter: Fullelektriske Macan må utsettes

Ryktene har svirret en stund. Nå er det klart at Porsches kommende SUV ikke kommer verken i år eller neste år.

UTSATT: Porsche Macan i fullelektrisk versjon, er foreløpig utsatt til 2024. Foto: Porsche
UTSATT: Porsche Macan i fullelektrisk versjon, er foreløpig utsatt til 2024. Foto: Porsche Vis mer
Publisert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): Porsche har utsatt lanseringen av fullelektriske Macan til 2024. Det bekrefter selv Porsche-sjef Oliver Blume overfor tyske Automobilwoche.

- Markedslanseringen blir i 2024, uttaler Blume.

Det har den senere tid gått rykter om at lanseringen ville bli forsinket. Nye Macan skulle etter planen komme på markedet allerede neste år, som Elbil24 rapporterte i forkant av offentliggjøringen i mai 2021.

Strengt testregime

Den gang snakket vi med prosjektsjef og styremedlem i Porsche AG, Dr. Michael Steiner. Han kunne fortelle at de allerede hadde gjort uendelig mye testing.

Det meste gjennom datasimuleringer, en arbeidsform som har utviklet seg kraftig de senere årene.

Kamuflerte testkjøretøyer av elektriske Macan har vært på veiene siden mai i fjor, og pre-serieproduksjonen i Leipzig er allerede i gang – parallelt med dagens forbrenningsmotor-modell.

Fortsetter etter videoen

Bli med til Østerrike med Porsche Taycan Sport Turismo, og det i Turbo S-versjonen. Vis mer

Kan påvirke Audi

Porsche-sjef Blume sier ingenting om hvorfor Macan blir forsinket, men årsaken skal angivelig være at programvareselskapet Cariad - et datterselskap av Volkswagen - er langt bak skjema.

Forsinkelsen forstyrrer modellplanleggingen av konsernets premium-merker. Elbilnettstedet Electrive viser til tidligere rapporter som siterer en ikke-navngitt Porsche-leder på at «maskinvaren til Macan er fantastisk, men programvaren mangler fremdeles».

Så er spørsmålet om forsinkelsen av Macan kan få noe så si for Audis kommende modell Q6 e-tron, som i likhet med Macan skal bygges på PPE-plattformen. Audi Q6 e-tron skal etter planen komme i 2023, med pre-serieproduksjon satt til å starte i Ingolstadt sent i 2022.

Ny Porsche-SUV i emning?

Tilbake til Porsche og deres planer: Når Macan er ferdigprodusert og på markedet om et par år, er planen å bruke kapasiteten som frigjøres på fabrikken i Leipzig, til å bygge en ny luksus-SUV.

- Vi planlegger å utvide vår attraktive portefølje med en ny, helelektrisk luksus-SUV som vil rulle ut av produksjonslinjen i Leipzig, heter det i en pressemelding fra Porsche.

Bilen er ventet å bli plassert over de nåværende SUV-modellene Macan og Cayenne.

Under en «Capital Markets Day» annonserte produsenten en ny elektrisk SUV, som skal bli plassert over de nåværende SUV-modellene Macan og Cayenne. "Vi planlegger å utvide vår attraktive portefølje med en ny, helelektrisk luksus-SUV som vil rulle ut av produksjonslinjen i Leipzig," heter det i en pressemelding.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.