Presenterte flyvende elbil på direkten

Xpeng går fra passasjerdrone til en fullverdig elbil som også kan fly.

25.10.22: Xpeng har nettopp vist fram en farkost som fungerer som en vanlig elbil på veiene, og som en drone i lufta. Video: Xpeng Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Kinesiske Xpeng har nettopp demonstrert en flyvende elbil under et direktesendt innslag på selskapets årlige 1024 Tech Day i Kina. Selskapet har tidligere demonstrert flere passasjerdroner, og tar nå konseptet et langt steg videre.

Elbilen ser ut som en vanlig bil, riktignok med et utpreget konsept-preg. På taket har den noe som kan minne om en stor skiboks. Inne i boksen ligger det fire armer med totalt åtte rotorer, som sørger for å løfte bilen fra bakken og gi fremdrift, omtrent som en vanlig drone. Vekten, med fører, er 1936 kilo.

Ifølge Xpeng brukes rattet og girvelgeren også i luften, for en mest mulig sømløs opplevelse.

Øverst ser du video av konseptet, og i YouTube-videoen under kan du se hele sendingen i opptak. Demonstrasjonen av den flyvende elbilen kan du se fra ca 1 time og 6 minutter ut i opptaket.

Video: Xpeng Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.