Frankfurt Motor Show 2019:

Prisen på Opel Corsa-e klar

Lovet en konkurransedyktig pris, det løftet har de holdt.

PRISEN KLAR: Den norske prisen på nye Opel Corsa-e ble offentliggjort under Frankfurt Motor Show 2019. Foto: Fred Magne Skillebæk
PRISEN KLAR: Den norske prisen på nye Opel Corsa-e ble offentliggjort under Frankfurt Motor Show 2019. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24/Frankfurt): Opel Corsa-e ble først vist for pressen tidligere i år, og under Frankfurt Motor Show har den sin verdensdebut.

I den forbindelse er også norgesprisen offentliggjort, og Opel holder det de har lovet prismessig.

Under lanseringen i mai ble det antydet at prisen ville ligge på et konkurransedyktig nivå, og vi gjorde et foreløpig estimat på 240.000 kroner basert på de europeiske prisene.

Nå er det klart at innstegsprisen ikke blir langt unna, Opel sier i dag at bilen får en startpris på 249.900 kroner. Frakt og levering kommer i tillegg.

Allerede har flere hundre kunder reservert bilen.

– Opel Corsa-e vil passe perfekt inn i et norsk marked der stadig flere nybilkjøpere velger en elektrisk bil. Gjennom snart fire tiår har Corsa vært kjent for å levere praktisk og økonomisk fornuftig bilhold til norske nybilkjøpere, den tradisjonen fortsetter vi med den nye elbilen, sier Johnny Danielsen, merkesjef for Opel hos Bertel O. Steen.

Tre utstyrsnivåer

Nye Opel Corsa-e kommer i tre ulike utstyrsnivåer: e-Selection, e-Edition og e-Elegance.

Startprisen, inkludert frakt og levering, er 257.900 kroner for e-Selection. For e-Edition er prisen 265.900 kroner og e-Elegance vil ha en startpris på 279.900 kroner.

Innstegsversjonen, e-Selection, er utstyrt med blant annet med varmepumpe, normalladeinntak på 7,4 kW og støtte for inntil 100 kW hurtiglading.

I tillegg får du standardutstyr som Automatisk nødbrems med fotgjengeroppdagelse, trafikkskiltgjenkjenning, aktiv filholder, elektrisk parkeringsbrems, oppvarmet skinnratt og 7-tommers berøringsskjerm med støtte for Apple CarPlay og Android Auto.

e-Edition og e-Elegance får normalladeinntak på 11 kW, og de helt nye ECO-LED hovedlys som standardutstyr.

Corsa-e er også er den første ut i småbilklassen som blir tilgjengelig med de adaptive og blendingsfrie IntelliLux LED-matrix-lysene.

Sportslig preg

Bilen får et batteri på 50 kWh, og skal ha 33 mil rekkevidde etter WLTP-standarden. Framdriften sørges for av en elmotor på 136 hk, som har et dreiemoment på maksimalt 260 Nm.

Dette er nok til en akselerasjon til 100 km/t på 8,1 sekunder, mens 50 km/t nås etter 2,8 sekunder.

Føreren kan påvirke rekkevidda ved å velge mellom tre ulike kjøremodus – Normal, Eco og Sport. Sistnevnte sørger for økt respons og mer sportslig dynamikk, mens Eco sørger for optimalisert rekkevidde.

Mens dagens Corsa er noe høyreist, så er denne gjort mer sportslig i karosseriformen. Taklinjen er senket 4,8 centimeter, og sitteposisjonen er senket 2,8 centimeter. Nye Opel Corsa viderefører sportslig design og kompakte utvendige dimensjoner fra tidligere generasjoner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.