Pris på elbilbatterier

Prisfallet stoppet - nå øker prisene for første gang

Tror ikke den magiske grensa nås før i 2026.

DYRERE: For første gang har prisen på elbilbatteriet gått opp fra året før. Bildet er fra Volkswagens resirkuleringssenter i Salzgitter, Tyskland. Foto: John MacDougall / AFP / NTB
DYRERE: For første gang har prisen på elbilbatteriet gått opp fra året før. Bildet er fra Volkswagens resirkuleringssenter i Salzgitter, Tyskland. Foto: John MacDougall / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): En viktig prisdriver når du kjøper ny elbil er hva det koster for batteriet.

Selskapet BloombergNEF utfører årlig en undersøkelse på kostnaden ved å fremstille bilbatterier.

Og ikke siden 2010, det første året selskapet begynte med sine undersøkelser, har prisen økt fra ett år til det neste. Det var imidlertid realiteten i den siste prisundersøkelsen som ble publisert nylig.

Dyrere enn i 2020

Tallene fra BloombergNEF viser at selv om prisene har falt dramatisk de siste 10 åra, fra 732 dollar (7131 kroner) per kilowattime i 2013 til 141 dollar per kilowattime i 2021, har prisene det siste året steget 7 prosent og lander derfor på 151 dollar for 2022 (1471 kroner).

Det er faktisk også høyere enn de 150 dollarene det kostet i 2020. Dollarbeløpene er korrigert for inflasjon og oppgitt i 2022-dollar.

Prisene inkluderer dog mer enn bare bilbatterier – også batterier for busser, kommersielle kjøretøy og stasjonær lagring. For bilbatterier spesielt var snittprisen 138 dollar per kilowattime i 2022.

Det betyr altså at et bilbatteri på 75 kWh nå koster ganske nøyaktig 100.000 kroner å lage.

Dyrere råvarer

Det er inflasjon og dyrere råvarer og komponenter som er BloombergNEFs forklaring på hvorfor batteriene for første gang ble dyrere i 2022.

De spår at dette vil fortsette i 2023 og øke enda en dollar til 152, og at prisen ikke havner under den magiske grensa på 100 dollar før kalenderen flippes over til 2026 – to år etter det man opprinnelig så for seg.

– Alle batterier utsettes for slitasje sier batteriforskeren, men du kan selv være med på å påvirke hvor fort det skjer. Vis mer

Selskapet mener at det vil forsinke muligheten for bilprodusentene til å lage billige elbiler i områder der det ikke gis noen subsidier eller annen støtte fra staten.

BloombergNEF antar at prisene kunne ha vært enda høyere hvis ikke det var for den økte bruken av litium-jernfosfat-batterier (LFP, brukes blant annet i Tesla Model Y, Model 3 RWD, samt BYD Han og Xpeng P7 som vi testet forleden dag), som nå er cirka 20 prosent rimeligere enn NMC-batteriene som tradisjonelt brukes i elbiler. Men også LFP-batteriene har steget i pris det siste året – så mye som 27 prosent.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.