Kjøregodtgjørelse

Privat bil i jobb? Nå får du mer

På nyåret gjør kjøregodtgjørelsen et kraftig hopp.

ØKER: Kjøregodtgjørelsen øker fra 1. januar. Foto: Shutterstock / NTB
ØKER: Kjøregodtgjørelsen øker fra 1. januar. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Bruker du privat bil i jobbsammenheng? Da kan du se frem til en høyere kilometergodtgjørelse fra 1. januar.

Denne godtgjørelsen har stått uendret siden 2019 og ligger nå på 4,03 kroner per kilometer. Nå har Staten blitt enig med arbeidstakerorganisasjonene om nye reisesatser for 2023.

Dermed økes kilometergodtgjørelsen med 45 øre – fra 4,03 til 4,48 kroner per kilometer. Det tilsvarer en økning på 11,2 prosent.

Ifølge Simployer utgjør dette den største økningen på 15 år.

– Samtidig vil denne økte satsen fortsatt ikke være stor nok til å dekke den reelle merutgiften ved å bruke egen bil i tjeneste. Både NAF og Opplysningsrådet for veitrafikken har tidligere ment at den har for lav, og at norske arbeidstakere taper på å stille egen bil til disposisjon for arbeidsgiver, sier Espen Øren, økonomisk rådgiver i Simployer.

Økningen betyr samtidig at det blir dyrere for arbeidsgivere, der de fleste i tillegg må betale arbeidsgiveravgift (14%) på kilometergodtgjørelsen.

Også diettgodtgjørelsen økes med 5,7% – til 872 kroner dagen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.