Renault 4

Produksjonen ble stoppet for 30 år siden: Nå gjenfødes ikonet

Under Paris Motor Show har Renault nettopp vist fram en spenstig konseptutgave av den kompakte SUV-en som kommer på markedet i 2024/25.

RØFT YTRE: Renault 4 blir en kompakt familie-SUV og skal dele mange likhetstrekk med konseptbilen. Foto: Fred Magne Skillebæk
RØFT YTRE: Renault 4 blir en kompakt familie-SUV og skal dele mange likhetstrekk med konseptbilen. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): De har allerede gjort det med Renault 5, og nå er det Renault 4 sin tur. De to gamle klassikerne gjenfødes, og er klare for en ny, elektrisk æra.

Under årets Paris Motor Show, viste Renault fram konseptbilen 4Ever Trophy, som franskmennene hevder vil ha mange likhetstrekk med produksjonsutgaven som kommer i 2024/25. Vi snakker om en kompakt familie-SUV, naturligvis med helelektrisk drivlinje.

Flere likhetstrekk

Konseptet har mange referanser til originalen, som gikk ut av produksjon for 30 år siden. Mest iøynefallende er kanskje de trapesformede sidevinduene bak, samt baklyktene og den topphengslede bakluka.

Men til forskjell vil det naturlig nok være et mye større fokus på bærekraft og resirkulerte materialer under produksjonen, enn hva tilfellet var med den originale Renault 4.

ORIGINALEN: Renault 4 ble tatt ut av produksjon for 30 år siden. Foto: Renault
ORIGINALEN: Renault 4 ble tatt ut av produksjon for 30 år siden. Foto: Renault Vis mer

Foreløpig er konseptet uten interiør, men også her lover Renault at det vil komme hint til originalen.

Dette vet vi så langt

4Ever Trophy er basert på Renault-Nissan alliansens CMF-BEV-plattform for kompakte elbiler, som deler mye av den vanlige CMF-B-arkitekturen for biler med forbrenningsmotor. Konseptbilen er utstyrt med et 42 kWh-batteri og en elektrisk motor som sørger for drift på forhjul.

Foreløpig har de ikke gitt noen detaljer om hvilke ytelser vi kan forvente, men konseptbilen er 4060 mm lang og har en akselavstand på 2570 mm.

Det er selvsagt også altfor tidlig å si noe konkret om pris, men vi forventer at den vil ligge godt under 400.000 kroner. Vi kommer naturligvis med flere opplysninger så snart vi vet mer.

Fra avdukingen av bilen i Paris. Alle foto: Fred Magne Skillebæk

Trophy-jubileum

Renault valgte å lansere konseptet i Trophy-form, for å hedre den originale Renault 4 og terrengutgavene som konkurrerte i 4L Trophy, rallyet som har 25-årsjubileum i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.