Raser: - Galskap å forby fossilbiler

Frp går rett i strupen på EU-vedtak.

Foto: Bjørn Eirik Loftås
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24):

Nye fossilbiler skal forbys i EU etter 2035, besluttet EU-landene tirsdag. Nå forventer Frp at regjeringen avklarer at vedtaket ikke får konsekvenser for Norge.

– Det er galskap å forby bensinbiler i en situasjon der strømprisen allerede er helt ute av kontroll. Jeg forventer at regjeringen raskt avklarer at vedtaket i EU ikke får konsekvenser for Norge, sier Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann Hans Andreas Limi til NTB.

Leder Unni Berge for kommunikasjon og samfunnskontakt i Norsk elbilforening reagerer på utsagnet til Frp, og mener partiets velgere knapt kommer til å huske hva en bensinbil var i 2035.

– Dette er helt tullete av Frp. Norge skal fase ut fossilbiler 10 år før EU skal, en politikk Frp har støttet. Det finnes knapt et EU-mål Norge har mindre problemer med å nå, sier hun til NTB.

EU vedtok tirsdag, etter flere uker med tautrekking med Tyskland, at fossilbiler skal forbys i EU etter 2035. EU-kommisjonen ønsket i utgangspunktet et forbud mot alle biler med forbrenningsmotorer. Men Tyskland ba om unntak for biler som bruker såkalt klimanøytralt drivstoff.

EUs energikommissær Kadri Simson mener utfasingen av fossilbiler vil være viktig for å nå EUs klimamål. Unionen har som mål å kutte minst 55 prosent av klimautslippene innen 2030, sammenlignet med nivået i 1990. Om lag en firedel av EUs utslipp stammer fra transport.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.