Regjeringen freder elbilen i budsjettet

Regjeringen viderefører momsfritaket for elbiler i sitt budsjettforslag for 2022, sier næringsministeren.

KAN BLI VESENTLIG DYRERE: På sikt vil dyrere elbiler, for eksempel Porsche Taycan og Audi e-tron GT, bli vesentlig dyrere. Det skjer neppe fra 2022. Foto: Bjørn Eirik Loftås
KAN BLI VESENTLIG DYRERE: På sikt vil dyrere elbiler, for eksempel Porsche Taycan og Audi e-tron GT, bli vesentlig dyrere. Det skjer neppe fra 2022. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Finansminister Jan Tore Sanner (H) uttalte i fjor at han ikke ville love momsfritak for elbiler noe lenger enn til 2021. ESA ga i desember 2020 imidlertid grønt lys for norsk momsfritak på elbiler ut 2022.

Frykter bråbrems

Næringsminister Iselin Nybø (V) sier til Dagsavisen at regjeringen vil beholde elbilfordelingene i budsjettet for 2022.

– De rødgrønne lover elbilmoms som vil gi bråbrems i for elbiler i distriktene. Nå går vi i spissen for å fortsette den norske elbilsuksessen. Venstre er den fremste garantisten for at folk fremdeles skal ha råd til å kjøpe seg en god og driftssikker elbil når tiden er inne for bilbytte, sier Nybø, som også er toppkandidat for Venstre i Rogaland.

For hvor lenge?

Tidligere har både Høyre og KrF uttalt seg positive til å innføre moms på elbilkjøp, men har blitt holdt tilbake av regjeringspartner Venstre, som ikke ønsker å innføre moms før de vet om myndighetene når målet om at det bare skal selges nullutslippsbiler i Norge fra 2025.

Det er disse tre partiene som står ansvarlige for utarbeidelse av neste års statsbudsjett, uansett hvordan det går i valget på mandag.

Dersom det blir regjeringsskifte, kan imidlertid innføring av moms på elbil være nært forestående. Arbeiderpartiet, SV og SP er alle klare på at de ønsker å innføre moms på elbiler som koster mer enn 600.000 kroner. Les mer her.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.