Moms på elbil

Regjeringen vil ha elbilmoms - nå har Esa kommet med sitt svar

Siste hinderet på veien er nå ryddet unna for regjeringen.

BLIR DYRERE: Mange populære elbiler får moms fra nyttår, i tillegg til vektavgift. Nå har Esa godkjent endringene. Foto: Bjørn Eirik Loftås
BLIR DYRERE: Mange populære elbiler får moms fra nyttår, i tillegg til vektavgift. Nå har Esa godkjent endringene. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

(Elbil24):

Regjeringen vil i statsbudsjettet for 2023 innføre moms på elbiler for den delen av prisen som overstiger 500.000 kroner. Men før denne endringen kan tre i kraft, må regjeringen få grønt lys fra EØS-tilsynet Esa.

Torsdag kom beskjeden om at Esa har godkjent de nye endringene, og at godkjenningen gjelder fram til 31. desember 2024 - altså for to år. Det betyr at du med stor sannsynlighet kan kjøpe elbil momsfritt de neste to årene, så lenge prisen er under 500.000 kroner.

Du må imidlertid belage deg på å betale den nye vektavgiften, som beregnes ut fra vekten på bilen, noe du kan lese mer om her:

Myndighetene har som kjent som mål at innen 2025 skal det kun omsettes nullutslippsbiler på nybilmarket i Norge, men det er foreløpig ikke klart hvilke insentiver som eventuelt blir videreført etter 1. januar 2025.

Du kan lese godkjenningen i sin helhet her.

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.