Salg av elbiler:

Rekordsalg av elbiler i Europa - med Norge på topp

Det ble solgt rekordmange elbiler i EU i fjor. Økningen fra 2021 er stor.

Aldri tidligere er det solgt flere elbiler i Europa. Foto: Steinar André Danielsen
Aldri tidligere er det solgt flere elbiler i Europa. Foto: Steinar André Danielsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

Tall fra European Automobile Manufacturers' Association (ACEA) viser at det ble solgt over 1,1 million nye elbiler i EU-landene i fjor.

Dette tilsvarer en økning på 28 prosent fra året før.

Elbiler utgjorde 12,1 prosent av alle de nye bilene som ble solgt. Året før var andelen 9,1 prosent, mens den i 2019 var på 1,9 prosent.

Norge på topp

2022 var også et godt år for salg av hybridbiler, som oppnådde en markedsandel på 22,6 prosent i EU, viser statistikken fra ACEA.

Norge ligger på topp i Europa når det gjelder salg av nye elbiler. Hele 79 prosent av alle nye personbiler som ble solgt i Norge i fjor, var elektriske.

Norge har besluttet å forby salg av nye bensin- og dieselbiler fra 2025, ti år før EUs forbud trer i kraft.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.