Norgespremiere på eCarExpo:

Renault Scenic er priset

Renault lanserer bilen og prisene på eCarExpo i Lillestrøm denne helgen. Vi tjuvstarter.

TESTET: Elbil24 har allerede gjennomført rekkevidde- og ladetest av nykommeren, i skikkelig vinterkulde. Foto: Fred Magne Skillebæk
TESTET: Elbil24 har allerede gjennomført rekkevidde- og ladetest av nykommeren, i skikkelig vinterkulde. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Bilåret 2024 vil by på en rekke spennende nyheter, der nye Renault Scenic er en av dem. Bilen ser dagens lys utpå forsommeren, og som de eneste i Norge har Elbil24 testet bilen ved flere anledninger. Scenic har derimot norgespremiere på eCarExpo, som åpner i dag på Norges Varemesse i Lillestrøm, og pågår hele helgen.

I den forbindelse åpner mulighetene for å bestille bilen, og de norske prisene er dermed klare. Tidligere i høst la vi inn et håp om at bilen ville havne under 400.000 som startpris, og vår bønner er hørt – med godt monn.

Nye Renault Scenic kommer med to alternative batterier, der Comfort Range har et batteri på 60 kWh, og skal klare 429 kilometer rekkevidde, etter WLTP-standarden.

Long Range utgavene har et batteri på 87 kWh, som på det meste skal klare 622 kilometer, målt etter WLTP-metoden. Utover dette kommer bilen i to utgaver med det minste batteriet, og tre utgaver med det største, som vi tipper vil bli bestselgeren.

VELFUNGERENDE: Med et Android-basert operativsystem, har Renault fått et svært velfungerende system ombord. Foto: Fred Magne Skillebæk
VELFUNGERENDE: Med et Android-basert operativsystem, har Renault fått et svært velfungerende system ombord. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer

Eneste utstyrsversjon som er felles for de to utgavene er Techno, og her ser vi at mellom 60 og 87 kWh batteri skiller det akkurat 40.000 kroner i pris.

Prisene på de fem forskjellige utgavene er:

Comfort Range 60 kWh (429 km):

  • Evolution: 369.900,-
  • Techno: 399.900,-

Long Range 87 kwh (622 km):

  • Techno: 439.900,-
  • Esprit Alpine: 459.900,-
  • Iconic: 479.900,-

Renault Scenic vil skli rett inn i det segmentet biler der det også befinner seg flest kunder. Scenic er derfor – naturlig nok – den viktigste bilen for Reanult i tiden som kommer.

I løpet av året kommer de også med en helt ny småbil, Renault 5. Dette i tillegg til at de fra før har en nær slektning av Scenic i Megane E-Tech.

Elbil24 har som sagt testet Scenic ved flere anledninger, og har blant annet utført en rekkevidde- og ladetest av bilen i det som nærmest kan defineres som ekstremtest, takket være kulda. Denne vil publiseres på Elbil24 en av de nærmeste dagene.

Om du vil vite mer om Renault Scenic allerede nå, så anbefaler vi å lese saken fra vår første prøvekjøring.

Den finner du her: