«Tesla Model 2»

Reuters: Elon Musk letter på sløret om billigbil

Kan bli betydelig billigere enn Model 3.

Foto: Tesla.
Foto: Tesla. Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Det har i lengre tid blitt spekulert i at Tesla vil produsere en ny elbil som vil bli deres billigste i modellrekken.

I Norge har først Model 3 og senere Model Y etablert seg som bestselgere, og det er dermed tydelig at nordmenn mener de får mye igjen for pengene av Tesla.

Model Y gikk som kjent til topps på bestselgerlisten i Norge i fjor og leder soleklart når drøye ti måneder er passert i 2023. Faktisk selges det nesten fire ganger så mange Model Y som VW ID.4, som innehar andreplassen på registreringsstatistikken.

Nå er det mye som tyder på at Tesla etter hvert vil etablere seg med nok en bestselger her til lands.

Tesla til 25.000 euro

På tampen av forrige uke besøkte Tesla-sjef Elon Musk selskapets gigantfabrikk utenfor Berlin.

Under et møte på fabrikken skal de ansatte ha blitt informert om at det foreligger planer om en billigere Tesla. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge deres kilder skal Musk ha fortalt at den nye modellen skal bygges i Tyskland - og at den vil koste 25.000 euro. Det tilsvarer 299.000 kroner etter dagens kurs.

Vi har fått vår første kikk på Tesla Model 3. Her kan du se bilen både inn- og utvendig. Vis mer

Klart rimeligere enn Model 3

I dag er det Model 3 som er den rimeligste Tesla-modellen i Norge. Den koster fra 409.107 kroner og er reigstrert i totalt 40.612 eksemplarer i Norge. Her ser du hvordan den ser ut:

Tesla Model 3 har vært en populær modell i Norge i flere år. Her ser du en 2019-modell. Foto: Steinar André Danielsen.
Tesla Model 3 har vært en populær modell i Norge i flere år. Her ser du en 2019-modell. Foto: Steinar André Danielsen. Vis mer

Rask hoderegning viser at det kan være i overkant av 100.000 kroner å spare på å velge Teslas kommende billigbil, men så vet vi at det er umulig å forutse elbilmarkedet, blant annet på grunn av moms og avgifter, i Norge de kommende årene.

Og er det en ting vi har lært om Tesla; det tar gjerne litt tid fra Teslas planer gjøres kjent til modellen er klar for utlevering. Foreløpig er ikke Tesla-planene offentliggjort heller, kun videreformidlet fra Tesla-ansatte til Reuters.

Modellnavnet er heller ikke kjent, men «Model 2» er hyppigst brukt når det refereres til den kommende billigbilen. Størrelse, rekkevidde osv er naturligvis ikke kjent, men det ryktes at bilen vil havne i samme segment VW ID.3. Kjenner vi Tesla rett, vil rekkevidden være god - trolig på over 40 mil.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.