Tesla:

Reuters: Musk ber Tesla kvitte seg med ti prosent av de ansatte

Nyheten kommer frem av en e-post sendt fra Tesla-sjef Elon Musk til selskapets ledere, ifølge nyhetsbyrået.

Foto: Action Press/Shutterstock
Foto: Action Press/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få ferske Elbil24-saker rett i innboksen. Meld deg på vårt nyhetsbrev nå

(Elbil24): - Stans alle ansetter globalt. Jeg har en dårlig superdårlig følelse om økonomien, skal Musk ha skrevet i e-posten, ifølge Reuters.

Om opplysningene stemmer, ønsker Tesla-gründer Elon Musk å kutte ti prosent av staben.

Det kan bety at opptil 10.000 ansatte står i fare for å miste jobben. Ifølge selskapets årsrapport var det 99.290 ansatte i selskapet ved utgangen av 2021.

Tesla har foreløpig ikke besvart Reuters henvendelser.

Krevende tider

Nyheten om Teslas mulige kutt i staben kommer i kjølvannet av en tid preget av mange utfordringer for aktørene i bilbransjen.

Tesla har - som de fleste andre bilprodusenter - hatt problemer med forsyningen av nødvendige deler.

Pandemien og invasjonen av Ukraina har gjort spesielt mangelen på såkalte mikrochip til en brems i produksjonen.

Fabrikkene til Tesla har ikke gått for full maskin og selskapet har tidligere uttalt at de tror utfordringene vil vedvare ut året.

Den ombygde bobla er raskere enn en Tesla 3 performance. Videoen viser løpet, og hva eieren har gjort for å lage klodens raskeste folkevognboble. Vis mer

Feil på bilene

Den angivelige e-posten fra Elon Musk kan tyde på at selskapet er sterkere preget av den siste tids utvikling enn først antatt. Samtidig er det viktig å påpeke at Tesla foreløpig ikke har ønsket å uttale seg om Reuters opplysninger.

Det som er sikkert, er at det har blåst rundt Tesla det siste året. I januar kom meldingen om at hele 200.000 biler ble tilbakekalt i Kina som følge av feil som kan gjøre kjøretøyene mindre trygge.

Tilbakekallingen av 200.000 biler i Kina kom rett etter at det ble kjent at Tesla kalte tilbake nærmere en halv million biler i USA. Her var årsaken trøbbel med bagasjerommet, i form av at ryggekameraet på bilene blir deaktivert eller at døren til bagasjerommet åpner seg uventet.

Les mer her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.