Kia EV9:

Rimeligere utgave på vei

Svenskene har fått nye priser allerede – så mye rimeligere blir innstegsmodellen av EV9.

STOR: Kia EV9 kan fås med opp til sju seter og måler over fem meter i lengderetningen. Foto: Steinar Danielsen
STOR: Kia EV9 kan fås med opp til sju seter og måler over fem meter i lengderetningen. Foto: Steinar Danielsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24): Kia EV9 er en svær 6/7-seter som måler over fem meter i lengderetningen og en av høstens mest spennende nye biler. I kåringen av Årets Bil 2024 kapret den sølvmedaljen bak BMW i5.

Vi har allerede stiftet svært godt bekjentskap med bilen og tømt batteriet fra 100–0 og ladet opp igjen via vår omfattende rekkevidde- og ladetest:

Rimeligere utgave

Det er foreløpig bare den såkalte GT line-utstyrspakken som selges i Norge, der bilen starter på ganske nøyaktig 900.000 kroner. I Sverige koster samme modell 870.000 svenske kroner, eller da 883.000 kroner med dagens kurs.

Nå tilbyr Kia to rimeligere utgaver av EV9 til svenske kunder, som da er noe enklere utstyrt.

Oppdatert klokka 13.53: Fra Kia-importør Bertel O. Steen får vi opplyst at de nye modellene blir tilgjengelige etter jul i Norge, med levering før sommeren.

Fra 808.000 svenske

Innstegsmodellen av EV9 får en prislapp på 807.900 kroner i Sverige, som da er drøye 60.000 kroner rimeligere enn GT-line-utgaven. EV9 Plus havner midt i mellom og koster 838.000 svenske kroner. Da får man blant annet 360-kamera, massasje i førersetet, seter i vegansk lær og automatisk bremsing ved rygging.

Begge utgavene kommer kun som sjusetere, men deler både motor (firehjulstrekk) og batteristørrelse med GT line-utgaven. De har en oppgitt WLTP-rekkevidde som er 7 km lenger enn GT line, men det tipper vi er på grunn av vekten av ekstrautstyret i sistnevnte modell.

Ting som er eksklusivt for topputgaven er blant annet LED Matrix-kjørelys, head-up display, fjernstyrt parkeringsassistanse og nøkkelfri kjøring.

Mer om

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.