Elbillading:

Rister på hodet av krisepakke: - Ta ansvar

Ber norske myndigheter se til Europa.

Norsk elbilforening håper Stortinget tar ansvar og får på plass støtteordning for lading. (Foto: NTB scanpix).
Norsk elbilforening håper Stortinget tar ansvar og får på plass støtteordning for lading. (Foto: NTB scanpix). Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få gunstige fordeler ved å melde deg inn i Elbil24 PRO!

Elbilforeningen er skuffet over at satsing på lading av elbil ikke er prioritert med en eneste krone i krisepakken.

De reagerer også på at det mangler satsing på hurtiglading.

- En støtteordning for lading av elbil i borettslag og sameier kan raskt få fart i norsk økonomi og gi arbeid og oppdrag i elektrobransjen. Vi håper Stortinget tar ansvar og får på plass støtteordningen, sier generalsekretær i Norsk elbilforening, Christina Bu.

- Gjør som Europa

Det bor i dag 600.000 beboere i borettslag. Manglende mulighet til å lade er et stort hinder for at folk skal kunne kjøpe elbil, mener Elbilforeningen.

Av beboere i borettslag og sameier er det kun 19 prosent som oppgir til Elbilbarometeret 2020 at de planlegger installering av lading fremover.

Nylig la EU fram en grønn krisepakke som blant annet skal satse på å doble antallet ladestasjoner med 1 million innen 2025.

- EU satser konkret på ladeinfrastuktur i sine krisepakker. Gjør som Europa, investér i lading, oppfordrer Christina Bu.

Ønsker minst 300 millioner

Norsk elbilforening foreslår at Statens vegvesen får i oppdrag å planlegge for den storstilte hurtigladeutbyggingen som trengs langs veier i hele landet, og foreslår en bevilgning på 50 millioner kroner til formålet.

De mener støtteordningen kan gjennomføres ved at regjeringen raskt gir Enova oppdraget med å forvalte ordningen etter modellen som allerede brukes med stor suksess i Oslo kommune.

En støtteordning til infrastruktur, som gjør parkeringsplassen klar til lading, bør ha en ramme på minst 250 millioner kroner årlig, mener Elbilforeningen.

Selve ladeboksen må beboeren kjøpe og installere selv.

145.000 boenheter

250 millioner kroner i støtte vil avhengig av innretning på støtteordningen utløse anslagsvis 1,2 mrd. kr. i aktivitet i norsk økonomi.

I tillegg kommer økonomisk aktivitet som følge av kjøp og installering av selve ladeboksen.

250 mill. kr. i en støtteordning for ladeinfrastruktur i borettslag og sameier gir da om lag 145.000 boenheter ladeinfrastruktur

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.