Superbilen Audi PB18:

Roadster-konkurrent fra Audi

Kan denne konkurrere med Tesla Roadster?

ROADSTER-KONKURRENT? Konseptbilen Audi PB18 skal nå være klar for produksjon, ifølge produsenten. Foto: Audi
ROADSTER-KONKURRENT? Konseptbilen Audi PB18 skal nå være klar for produksjon, ifølge produsenten. Foto: Audi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Elbil24):

Audi lanserer ny superbil og tar med det opp kampen med Tesla sin Roadster.

Audi PB18 ble første gang vist som en konseptbil på Pebble Beach i fjor sommer, derav navnet PB18, forklarer nettstedet driving.ca.

Nå har bilprodusenten i et intervju med den nederlandske avisa Autoweek Netherlands, bekreftet av de vil starte produksjon av bilen.

I utgangspunktet dreier det seg om et begrenset antall på 50 biler, og ifølge Audi skal disse være på veiene innen de neste par åra.

Mye motor

Bilen har tre motorer, en foran og to ved bakhjulene. Den skal ha totalt 670 hestekrefter, 201 av disse går til frontmotoren, mens de resterende 469 går til motorene bak. Men man skal også kunne få bilen med totalt 764 hestekrefter hvis ønskelig.

Bilen skal da kunne gå fra 0–100 km/t på bare 2 sekunder.

Bilen har et 95 kWh batteri, og 500 km rekkevidde, I tillegg har den et 800V-ladesystem som skal la bilen lade opp trådløst på 15 minutter.

RASK: Bilen skal kunne akselerere fra 0 til 100 km/t på 2 sekunder. Foto: Audi
RASK: Bilen skal kunne akselerere fra 0 til 100 km/t på 2 sekunder. Foto: Audi Vis mer

Roadster-konkurrent?

En sammenliknbar bil vil kunne være Tesla Roadster. Men samtidig har ikke PB18 mye å skilte med når det kommer til batterikapasitet. For mens PB18 har nevnte 95kWh batteri, har Tesla Roadster 200kWh.

Forskjellen er at Audi har valgt å bruke et battericeller med fast stoff, i motsetning til Teslas litium-battericeller med flytende stoff.

Hvis bilen faktisk produseres med disse, vil det være første gang en bil settes i produksjon med denne typen battericeller, ifølge electrek.com.

Foreløpig er det ikke kjent hva prisen på herligheten vil ende opp på, men med tanke på at den bare vil produseres i et begrenset antall, vil den trolig ikke selges for en billig penge.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.