Elektrisk luksusbil

Rolls-Royce bekrefter Silent Shadow

- Elektrifisering passer perfekt for oss, sier Rolls-Royce-sjefen i intervju.

102EX: Allerede i 2011 viste Rolls-Royce fram denne elbilen. 102EX var basert på topputgaven Phantom, men ble forkastet. Denne gangen mener de alvor. Illustrasjon: Rolls-Royce
102EX: Allerede i 2011 viste Rolls-Royce fram denne elbilen. 102EX var basert på topputgaven Phantom, men ble forkastet. Denne gangen mener de alvor. Illustrasjon: Rolls-Royce Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): De siste par årene har det dukket opp en rekke elbiler i premium-segmentet, og nå begynner også de mest luksuriøse merkene å gire opp satsingen - ikke minst Mercedes-Benz, men også Bentley og nå sist Rolls-Royce.

Bygges fra bunnen av

Bilprodusenten bekrefter nemlig at de jobber med en helt ny, elektrifisert luksusbil, og at den skal få navnet Silent Shadow. Navnet spiller på den legendariske modellen Silver Shadow, som var i salg fra 1965 til 1980.

Bekreftelsen kom fra Rolls-Royce-sjefen selv, Torsten Mueller-Oetvoes, i et intervju med Bloomberg Television. Mueller-Oetvoes bekreftet samtidig at det er snakk om en bil som skal bygges som elbil fra bunnen av, ikke bare en ombygd bil fra andre drivlinjer.

- Det vil selvsagt være en helt ny Rolls-Royce, vær helt trygg, sa han i intervjuet, ifølge Automotive News.

TEST: Videoen er hentet fra Dinsides test av Rolls-Royce Phantom i 2019, som de omtalte som «verdens beste bil». Vis mer

Kommer neppe med aller første

- Elektrifisering passer perfekt for Rolls-Royce. Vi er ikke kjent for brølende motorer og eksoslyder. Vi fokuserer på dreiemoment og superstille ytelser, fortsatte han.

Flere kilder mener det er sannsynlig at Silent Shadow vil dele mye av teknologien med fremtidige BMW-modeller, men hva og i hvilken grad blir bare spekulasjoner på nåværende tidspunkt. For Rolls-Royce-sjefen var heller tilbakeholden med å avsløre særlig mange detaljer.

Mueller-Oetvos vil heller ikke røpe noe om når vi kan forvente å se bilen på markedet, men i et intervju med samme nettsted i september, sa han at ambisjonen var å lansere en elbil før utgangen av dette tiåret.

Det høres kanskje litt defensivt ut, men 2030 er samtidig svært viktig for de fleste bilprodusenter - rett og slett fordi flere og flere land, Storbritannia inkludert, ønsker å forby salg av nye fossilbiler innen den tid.

Viste elbil allerede i 2011

Rolls Royce har imidlertid flørtet med ideen om en elbil lenge, og allerede i 2011 viste de fram en elektrisk versjon av modellen Phantom på motormessa i Geneve.

Konseptbilen bar navnet 102EX - også omtalt som Phantom Experimental Electric. Den hadde to motorer som til sammen ytte 389 hestekrefter og et dreiemoment på 800 Nm. Batteripakken skulle gi en rekkevidde på 200 kilometer ved blandet kjøring.

Mottakelsen var imidlertid lunken, og allerede i 2012 ble prosjektet skrinlagt. Ifølge Carscoops var den offisielle årsaken begrensninger i batteriteknologien (kort rekkevidde og treg lading), og at Rolls Royce på det tidspunktet ikke følte at tiden var moden for å få deres kunder til å konvertere til elektrisk drivlinje.

Nå kan imidlertid den tiden komme raskt, enten kundene vil eller ikke.

BMW, som eier Rolls-Royce, søkte allerede i fjor om å få Silent Shadow som registrert varemerke.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.