Kontroller

Roper varsku om bilbeltebruk

Statens vegvesen skrev ut 2189 gebyrer for manglende bruk av bilbelte i fjor. - Det er for mange, sier avdelingsdirektør for utekontroll i Statens vegvesen, Kjetil Wigedal.

Video: Insurance Institute for Highway Safety Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Mer enn hver tredje som omkommer i trafikkulykker i bil, brukte ikke bilbelte, vier statistikk utarbeidet av Statens vegvesen.

Statistikk viser at bilbeltet er det enkleste og mest effektive hjelpemiddelet for å redusere antall drepte og hardt skadde førere og passasjerer i bil.

- For mange

Likevel er det mange som dropper å bruke det. I fjor skrev vegvesenet ut 2189 gebyrer, hvert på 1500 kroner, for manglende bruk av bilbelte.

- Det er for mange, sier avdelingsdirektør for utekontroll i Statens vegvesen, Kjetil Wigedal, og legger til:

- Selv om de fleste bruker bilbelte, er det likevel overraskende at så mange ikke bruker det, siden vi vet at det har svært god effekt om ulykken er ute.

38 anmeldt for mangelfull sikring av barn

Når det gjelder hjelmbruk på motorsykkel og moped, er det svært sjelden vegvesenet observerer motorsyklister og mopedister uten hjelm. Også når det gjelder sikring av barn i bil er folk flest flinke, men ved 38 anledninger i fjor ble fører anmeldt for ikke å sikre barna godt nok.

- Når enkelte foreldre og andre voksenpersoner lar være å sikre barna i bilen er det alvorlig og ulovlig. Barna er det kjæreste vi har, og det er sjåførens ansvar å ta vare på dem i trafikken, sier avdelingsdirektør for trafikksikkerhet i Statens vegvesen, Guro Ranes.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.