Test av bilstoler:

– Så dårlig at den bør trekkes fra markedet

Mener folk som har kjøpt stolen bør klage.

Joie i-Spin Grow får hard medfart i Forbrukerrådets test av bilstoler for mellomstore barn. Foto: Joie
Joie i-Spin Grow får hard medfart i Forbrukerrådets test av bilstoler for mellomstore barn. Foto: Joie Vis mer
Publisert

(Elbil24): Det er Forbrukerrådet som nå slår alarm om barnestolen Joie i-Spin Grow, som gjør det urovekkende dårlig i frontkollisjonstest og i tillegg er lett å montere feil:

— i-Spin Grow-stolen gjør det så dårlig på frontkollisjonstestene at vi oppfordrer Joie til å trekke stolen fra markedet. Den får en score på bare 3 poeng av 10 mulige, og barnas sikkerhet skal tas på alvor. Vi mener du bør prøve å klage hvis du allerede har kjøpt stolen, sier seniorrådgiver Elin Vestrum i Forbrukerrådet.

To testvinnere

Forbrukerrådet har i samarbeid med 30 andre forbrukerorganisasjoner testet barneseter for mellomstore barn. Både i topp og bunn havner bilstoler fra norske BeSafe og britiske Joie.

Og i motsetning til det man kanskje ville ha trodd, er det de to produsentenes rimeligste bilstoler som havner på toppen av lista.

Besafe iZi Modular RF X1 med iZi Modular i-Size Base koster 2995 kroner og belønnes med 8 av 10 poeng, blant annet med svært høye poeng på sikkerhet. Stolen er imidlertid den bredeste av de testede og tar opp 54 centimeter av bakseteplassen.

Åtte poeng får også Joie i-Spin Safe, som også får testens eneste ti-poenger på undertesten sidekollisjon. Det er en stol som koster snaue 3500 kroner, og som kan brukes helt fra barnet er nyfødt.

Samme produsenter i bunn

Besafe og Joie på topp, altså, men også Besafe og Joie i bunn.

Joie i-Spin Grow får som nevnt svært svakt resultat i frontkollisjonstesten og er i tillegg vanskelig å montere riktig. Stolen lander på 3 av 10 poeng og får dermed bunnplassering. Produktet koster rundt 6500 kroner.

Når det gjelder BeSafe iZi Twist M får det også bunnplassering med 3 av 10 poeng. Her er imidlertid hovedårsaken funn av det uønskede stoffet naftalen i lab-testen av stolens trekk, i tillegg til at stolen er lett å feilmontere. Prislappen, som riktignok ikke har vært blant kriteriene for poenggivingen, er på 7000 kroner.

Her mener Vestrum at produsenten bør tilby kundene sine et nytt, gratis trekk uten giftstoffer.

Forbrukerrådet har også testet stoler fra Axkid, Cybex, Britax, Silver Cross, Maxi-Cosi med flere. Hele testen, med resultater, kan du se hos Forbrukerrådet.

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.