Elbil-andel i Skandinavia

Så langt bak oss ligger de på elbil

Til tross for nye rekorder i antall elbiler registrert i august, ligger våre skandinaviske naboer langt bak oss.

HVA GØR VI NU, LILLE DU: Danskene har omsider fått opp øynene for elbil, men ligger foreløpig langt bak oss i løypa. Foto: Fredrik Hagen / NTB
HVA GØR VI NU, LILLE DU: Danskene har omsider fått opp øynene for elbil, men ligger foreløpig langt bak oss i løypa. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): August ble nok en jubelmåned for elbilmarkedet, med en registreringsandel på hele 72 prosent. For første gang i historien utgjorde elbiler mer enn 50 prosent av alle nybilregistreringene - i alle deler av landet.

Dette er så langt den beste måneden for elbilene gjennom tidene, og andelen er også helt unik i verdenssammenheng. Dette legges naturligvis merke til overalt, og Tesla-sjefen sjøl, Elon Musk, har også kommentert begivenheten på Twitter:

Klart best i Skandinavia

Men hvordan står det til med våre nordiske naboer? Faktum er at både Sverige og Danmark også satte nye elbil-rekorder i august. Best an ligger Sverige, der myndighetene innførte økt avgiftskutt for elbiler i april.

Der var andelen helelektrisk i august 24,1 prosent. Dermed har elbilen rukket å bli den mest populære drivlinjen også i vårt naboland, etterfulgt av plugin-hybrid med 22,9 prosent.

Topplisten ser imidlertid litt annerledes ut i Norge og Sverige:

Elbilregistreringer august (antall i parantes)

Plassering Norge Sverige
1Tesla Model Y (1309)Kia e-Niro (731)
2Ford Mustang Mach-E (907)VW ID.4 (553)
3Tesla Model 3 (774)MG ZS EV (465)
4Volkswagen ID.3 (649)VW ID.3 (344)
5Hyundai Ioniq 5 (631)Ford Mustang Mach-E (303)
6Audi Q4 e-tron (541)Nissan Leaf (179)
7VW ID.4 (574)Skoda Enyaq (164)
8Audi e-tron (541)Audi e-tron (156)
9Nissan Leaf (444)Mazda MX-30 (156)
10Mercedes-Benz EQC (424)Tesla Model Y (152)
(kilde: OFV)(kilde: Bil Sverige)

Tesla og flere på topplisten her til lands, har prioritert Norge - noe som naturlig nok vil påvirke topplisten, men det er kanskje litt overraskende at svenskenes «egne» elbiler Volvo XC40 P8 Recharge og Polestar 2 glimrer med sine fravær.

Rekord også i Danmark

Danmark opplevde også sin beste elbilmåned noen sinne i august. Da stod helelektriske biler for 19 prosent av nybilregistreringene. Så sent som i februar i år var andelen kun 4 prosent, så her går utviklingen raskt.

I Danmark er imidlertid fortsatt plugin-hybrider klart mest populære, med 40 prosent andel i august. Aller mest populær var Ford Kuga, med 507 registrerte eksemplarer.

Volkswagen ID.4 var den mest populære helelektriske bilen i Danmark, med 414 nyregistreringer, ifølge De Danske Bilimportører. På andreplass fulgte ID.3 fra samme bilprodusent (400 eksemplarer), deretter fulgte Audi Q4 e-tron (320), Ford Mustang Mach-E (254) og Tesla Model Y (217).

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.