Strømstøtte, juli 2023 (for juni)

Så lite får du i strømstøtte

Denne måneden var det folk lengst sør som fikk de høyeste strømprisene, og dermed mest støtte.

3 ØRE: Bor du på østlandet eller vestlandet får du drøye 3 øre i strømstøtte per brukte kilowattime i juni. Foto: Paul Kleiven / NTB
3 ØRE: Bor du på østlandet eller vestlandet får du drøye 3 øre i strømstøtte per brukte kilowattime i juni. Foto: Paul Kleiven / NTB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): Der strømprisene i høst var rekordhøye, har de jevnt og trutt sunket de siste månedene.

Fasiten for juni ble en snittpris på snaue 92 øre per kilowattime i øst/ vest og snaue 121 øre i sør. I Midt-Norge slapp man unna med 29 øre, mens de lengst nord landet på snaue 22 øre i snittpris.

Det blir altså – som «vanlig» – ingen strømstøtte for dem i de to nordligste regionene for juniforbruket, og heller ikke rare tilbakebetalingen i øst og vest, med rett over 3,60 øre per kWh i strømstøtte. I sørvest landet strømstøtten på 29,75 øre per kilowattime.

For mens støttesatsen etter vintermånedene ble satt ned til 80 prosent (over 70 øre eks moms) i april og mai, ble den vedtatt økt til 90 prosent igjen allerede fra juni av og (foreløpig) ut hele 2024.

La oss for all del minne om at lav eller ingen strømstøtte er positivt. Det betyr at snittprisen for måneden har vært lav – for regionene øst og vest må vi helt tilbake til juli 2021 for å finne lavere strømpriser. I sørvest økte de noe fra måneden før, som var den rimeligste siden august 2021.

Med Elbil24s strømstøttekalkulator under, kan du angi detaljer fra ditt juni-forbruk og se hvordan sluttregninga fratrukket strømstøtte blir seende ut til slutt:

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.