Billigste hurtiglading

Så mye koster hurtiglading nå

Flere har endret prisen siden sist vi sjekket. De fleste har satt den ned - og én aktør skiller seg særlig positivt ut.

BILLIGST: Det er Tesla som byr på den billigste lynladinga, både for egne og andres biler. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
BILLIGST: Det er Tesla som byr på den billigste lynladinga, både for egne og andres biler. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prøv et pro-medlemskap for bare 1 krone første måneden og få tilgang til de viktigste sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): For å få et virkelig billig elbilhold, er det essensielt at du gjør så mye av ladinga du kan hjemmefra. Der betaler du langt mindre per kilowattime enn om du lader på farten, og med strømstøtteordningen forsterkes denne prisforskjellen.

Ikke alle har anledning til å lade hjemme, og selv om man har det, hender det seg jo at man legger ut på langtur som gjør at man trenger litt påfyll underveis.

Elbil24 tar en gang i blant stikkprøver på hva det koster å lade når du er på farten, og det har vi gjort en ny runde på nå. Vi har fokusert på prisene i Sør-Norge denne gangen, selv om enkelte av aktørene har noe prisavslag i Midt- og Nord-Norge.

Prisene går ned

Det begynner å bli en stund siden vi gjorde samme øvelse – det gjorde vi uke 45 i fjor (november). Siden den gang har de fleste senket prisene.

Circle K og Eviny har holdt prisene ganske på linje med det vi så sist – Evinys priser er uendret, mens Circle K har gjort bittesmå justeringer på ±10 øre.

Både Kople og Mer har senket prisene med rundt 70 øre per kWh, mens Recharge har senket dem med 50 øre.

Tesla billigst

I motsetning til de øvrige aktørene har Tesla individuelle priser per ladestasjon. For å finne en representativ pris for Tesla-laderne har vi plukket ut fem Supercharger-stasjoner i Sør-Norge (Nebbenes, Ullevål, Gol, Brokelandsheia og Lærdal) og lagt inn gjennomsnittsprisen for disse fem i tabellen under.

Selskapet har valgt å gjøre ladinga litt dyrere i «rushtiden» (klokka 16-20), så disse prisene står i parentes. Det er også billigere å lade på Tesla-stasjoner om du har en Tesla, eller om du velger å betale en månedlig abonnementskostnad (om du ikke har Tesla).

Også Ionity har tidligere tilbudt en abonnementsløsning som mot en månedlig avgift gir rimeligere lading, men fra desember ble den tatt bort for nye kunder. Selskapet skriver på sine nettsider at de jobber med en ny tjeneste som skal lanseres første halvår i år.

Jan H. Ihle fra Ionity gir tips til hvordan du skal få en best mulig opplevelse ved lynlading. Vis mer

Sjekk prisene

I tabellen under ser du hva det koster å lyn-/hurtiglade bilen i Sør-Norge. Prisene ble sjekket 7. mars på aktørenes nettsider/apper.

For Tesla har vi altså beregnet en snittpris fra fem stasjoner i Sør-Norge som beskrevet over.

Merk at Uno X også har fått opp noen stasjoner de siste månedene, men prisene på disse publiseres ikke på nett. Vi har imidlertid henvendt oss til Uno X, som kan meddele tilbake at de tar 6,50 kr/kWh på alle sine stasjoner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.