Nybilsalget

Salget av slike biler tar av i Europa

Kontinentet er ikke HELT oppe på vårt nivå, men elektrifiseringen skyter fart.

PLUG-IN HYBRID: Europa har virkelig fått opp øynene for elektrifiserte drivlinjer. På bildet ser du en Hyundai Tucson Plug-in hybrid. Foto. Hyundai
PLUG-IN HYBRID: Europa har virkelig fått opp øynene for elektrifiserte drivlinjer. På bildet ser du en Hyundai Tucson Plug-in hybrid. Foto. Hyundai Vis mer
Publisert

Har du husket å melde deg på vårt nyhetsbrev?

(Elbil24): Elektrifiseringen av bilparken gjør kraftige byks i Europa, men det var ikke salget av rene elbiler som økte mest i 2021, viser tall fra bransjeorganisasjonen ACEA.

Det var nemlig ladbare hybridbiler som viste den aller største veksten, fra 11,9 prosent til nær 20 prosent av det totale antallet nybilregistreringer.

Dermed var hybridsalget på nivå med dieselbilsalget for første gang.

Men også elbilsalget for hele kontinentet øker altså kraftig, og gikk fra 5,4 prosent til 9,1 prosent av nybilsalget. Til sammenligning utgjorde elbilene hele 64,5 prosent av nybilsalget her til lands i fjor, og tallet er sterkt økende i 2022.

Fortsetter etter videoen

Forbud om 13 år

Økningen i salget av hybrid- og elbiler kommer samtidig som EU-kommisjonen ønsker å innføre forbud mot salg av biler som går på fossilt brensel fra 2035. Elbilsalget blir hjulpet av subsidier fra en rekke ulike regjeringer.

Samtidig er det fortsatt bensinbiler som gjør det best i Europa. Om lag 40 prosent av alle biler som ble solgt i Europa i 2021, gikk på bensin. I Norge var det ingen rene bensinbiler på topp 20 i 2022, kun tre hybrider; Toyota RAV4, Volvo XC60 og Toyota Corolla.

Det er også verdt å nevne at ladbare hybrider ble dyrere her til lands fra årsskiftet. Det spiller en stor rolle for at vi i Norge nesten utelukkende kjøper elektrisk nå, tror Christina Bu, generalsekretær i Elbilforeningen.

- Kombinasjonen av fortsatt momsfritak for elbil og økte avgifter på forurensende biler gir en pangstart på nyåret, sier Bu.

Vi bryr oss om ditt personvern

Elbil24 er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på elbil24.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.